Bob hund på Musikens makt

Bob hund är klara för Musikens Makt.
Det 20-årsjubilerande rockbandet blir en av gratisfestivalens publikdragare.– Bob hund är Sveriges eget U2, säger Petra Lundmark hos arrangerande BD Pop.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Luleå2011-04-18 18:29

Efter många om och men blir det BD Pop som återigen arrangerar Musikens Makt. Lördagen den 20 augusti anordnas gratisfestivalen på Gültzauudden i Luleå.

Men budgeten är betydligt mindre än vid premiären i fjol.

- Vi kör bara en endagarsfestival nu, siktar på att vara tillbaka med tvådagars nästa år, säger Petra Lundmark, som egentligen är tjänstledig från BD Pop i ett halvår för pr-arbete på LF basket.

- Men jag sitter kvar i referensgruppen för Musikens makt och tycker till om bokningarna. Arbetsgruppen i övrigt är ungefär samma som i fjol, säger Petra Lundmark.

Två scener
BD Pop hoppas på mellan 15-20 band och artister i sommar, däribland fyra till sex större akter.

- Det blir två scener, en större och en mindre för de lokala banden. Vi får se hur det blir med dj:s, kanske kör vi efterfest i en annan lokal i år, säger Petra Lundmark.

Arbetsgruppen för Musikens makt har bråda dagar framöver och har precis börjat boka banden - långt efter att många andra festivaler har kommit igång.

- Det blir brett och intressant, ännu bättre än i fjol. Vi tänker inte tråka ut någon. Och jag hoppas på fler besökare utifrån länet, säger Petra Lundmark.

"För tänkande människor"

Och under måndagen blev den första bokningen officiell. Evigt egensinniga Bob hund, ett av Sveriges mest älskade band, kommer till Musikens makt.

Bandet firar 20 år i karriären och har gjort comeback under 2011 med det kritikerrosade albumet Det överexponerade gömstället.

- De är favoriter hos oss alla, vi älskar Bob hund. Jag såg dem senast på Arvikafestivalen för två år sedan. Senaste plattan är deras bästa någonsin. Bob hund är Sveriges eget U2, ett band för tänkande människor.

Spelade på Luleåkalaset

Sommaren 2009 gjorde Bob hund en bejublad spelning på Luleåkalaset och nu kommer de alltså tillbaka.

- De ska inte spela någon annanstans i norra Sverige i sommar, inte vad vi vet i alla fall. Vi hoppas att det inte blir några dubbelbokningar, säger Petra Lundmark.

Någon egen Bob hund-favorit?
- Romeo från skivan med vulkanen på omslaget (samlingen 10 år bakåt & 100 år framåt), säger Petra Lundmark.

Fakta/Bob hund

Medlemmar: Thomas Öberg (sång), Johnny Essing (gitarr), Conny Nimmersjö (gitarr), Mats Hellquist (bas), Jonas Jonasson (synth), Christian Gabel (trummor)

Diskografi: "bob hund" (1994), "Omslag: Martin Kann (1996), "Jag rear ut min själ! Allt ska bort!!!" (1998), "bob hund sover aldrig" (live, 1999), Stenåldern kan börja (2001), "Ingenting" (2002), "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk" (2009), "Det överexponerade gömstället" (2011)

Aktuella: Med

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om