Det var när Curt Bergfors drog i gång sin hotell- och krogsatsning i Luleå på 1980-talet som Birgitta Sterner blev en viktig kugge i maskineriet.
Nu, efter att hon mottagit beskedet om sin väns bortgång, finns bara minnen kvar.
– Det känns vemodigt. När jag fyllde 70 år, då ringde han till mig på morgonen och sjöng för mig. Han kom ihåg det, säger Birgitta Sterner.
Hon beskriver Curt Bergfors som en chef med fordringar, men med ett stort och varmt hjärta.
– Han var en underbar och fin människa, och han satte fart på utelivet i Luleå.Många förstod inte hur bra han var för Luleå, säger Birgitta Sterner och pekar på succén med nöjestemplet Roxy på Statshotellet under några år från slutet av 1980-talet.
Hon tycker också att Curt Bergfors lyfte kvaliteten när det gäller mat och vin i Luleå. Med hjälp av inhyrda experter utbildade han personalen.
– Han ville att vi skulle kunna allt om vinerna, och det var ju rätt. Är man en arbetsgivare måste man ju se till att personal lär sig om det man ska sälja, säger Birgitta Sterner.
– Och han var väldigt noggrann med hur vi skulle vara klädda. En gång lät han sy upp riktiga kostymer till. Han tyckte det var viktigt hur vi var klädda.
Men det är framför allt som en godhjärtad arbetsgivare Birgitta Sterner minns Curt Bergfors. 1992 tilldelades hon ett stipendium på 22 500 kronor för att ha "gjort något utöver det vanliga" inom Max.
– Det var mycket pengar på den tiden. Han var väldigt mån om personalen.