Bilder: Fylleslag vid Hälsans hus

Spritflaskor, vinflaskor, cigaretter och annat skräp.Hälsans hus verkar ha varit Ohälsans hus på onsdagskvällen.– Det ser fördjävligt ut. Finns det inga spärrar alls, säger en man som vill vara anonym.

Foto: Anders Appelgren

Luleå2017-06-15 08:14

Det råder ingen tvekan om vad som pågått på Hälsans hus fotbollsplan på onsdagskvällen. De mängder av skräp som ligger utspritt på fotbollsplanen och i området kring Hälsans hus skvallrar om att det varit en fest av det större formatet och med en hel del alkohol inblandat.

På stora delar av planen ligger mängder av tomma vinflaskor, spritflaskor, cigarettpaket, ölburkar, plastglas, påsar, tomma vindunkar och annat skräp.

Några intentioner att ta med sig skräpet eller använda befintliga soptunnor verkar inte ha funnits.

– Det är krossat glas och sopor överallt. A-lagarna slår i alla fall inte sönder glasen, säger en man som blev mycket upprörd när han passerade Hälsans hus i morse.

– Det kommer ta tid att städa upp det där och kommer kosta. Ska det verkligen vara på det här viset, säger han.

Det finns en hel del krossade plastglas vars plastskärvor ligger utspridda på olika delar av planen vilket knappats kan vara önskvärt för den som ämnar göra glidtacklingar på planen framöver.

Det finns även en och annan kvarglömd väska och en del kläder verkar saknar sina ägare. Även vid sidan om planen finns en hel del skräp, framför allt glasflaskor.

Gültzauudden har i alla tider varit en festplats vid examenstider, denna gång verkar festen förflyttats in på fotbollsplanen.

På Gültzauudden fanns det visserligen en del skräp men inte alls i den omfattningen som på Hälsans hus.

Ser det illa ut efter gårdagens fest där du bor? Tipsa oss gärna med bilder till webben@norrbottensmedia.se eller ring 0920-26 30 01.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om