Bergviksskolan läggs ner

Bergviksskolan läggs ner. Högstadieeleverna kommer att flyttas till gymnasiebyn. Låg- och mellanstadiet flyttas till Östra skolan. Det beslutade Barn och utbildningsnämnden på torsdag morgon.

Bergviksskolan ska läggas ned och verksamheten kommer att flyttas...

Bergviksskolan ska läggas ned och verksamheten kommer att flyttas...

Foto: Kurt Engström

Luleå2009-11-19 09:56
De föräldrar som protesterat kunde inte påverka Barn och utbildningsnämndens beslut. Inte heller Lärarförbundets förslag om att vuxenutbildningen i stället ska ta plats i gymnasiebyn och att Bergviksskolan flyttar till de tomma lokaler som då uppstår i seminariet togs i aktning.

I likhet med föräldraprotesterna så har Lärarförbundet påpekat de risker som finns med att flytta årskurserna 7-9 till gymnasiebyn. "Vi får inte blunda för att det i gymnasiebyn finns ett utbrett missbruk av narkotika och att vi också har en del ungdomar som är indragna i kriminella aktiviteter. Det är mycket lätt att både pojkar och flickor lockas av detta", skrev Lärarförbundet i sitt förslag.

Flytten av Bergviksskolan ska var genomförd till höstterminen 2011. Skolan kommer då att stå helt tom och ingå i kommunens lokalbank.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om