LO har sedan tidigare uttryckt sin skepsis till den del av överenskommelsen som rör arbetsrätten och som betyder att det ska bli billigare för företag att säga upp medarbetare. Arbetsmarknadens parter får en chans att förhandla fram en mer flexibel arbetsrätt, men parallellt tillsätts en statlig utredning som ska leda till lagförslag om parternas förhandlingar inte når önskat resultat.
"Det är en attack på arbetsrätten. Den partsmodell som tjänat Sverige och svenska löntagare i decennier ska nu förhandlas under hot från en politiskt styrd utredning. Det är inte riktigt klokt", skriver Tobias Baudin.
Han tycker att det visserligen finns skäl att se över arbetsrätten och lagen om anställningsskydd (las), men skulle hellre se minskad otrygghet för arbetstagarna än förändringar som gör det lättare för arbetsgivarna att göra undantag från turordningsreglerna.
"Vi vill stärka medlemmarnas trygghet på arbetsmarknaden - inte försämra den för att företagen ska kunna välja, vraka och bestämma godtyckligt. Det kan vi aldrig ställa upp på", skriver Baudin.
Att partierna öppnar för etableringsjobb med lägre lön för nyanlända och långtidsarbetslösa är en annan punkt Baudin upprörs av, liksom att avdragsrätten för fackavgift inte finns med i överenskommelsen. Han saknar också en tydlig strategi för hur välfärden ska tillföras större resurser och skriver att "fördelningspolitiskt är denna överenskommelse närmast en katastrof".
Samtidigt är han glad över att ett införande av familjeveckan påbörjas och att personal i sjukvården och äldreomsorgen ska få bättre villkor.
"Så en hel del ris och lite ros alltså", skriver Baudin.
Baudin skriver också att den fackliga kampen hade underlättats av en rödgrön majoritetsregering, men att alternativet med L och C i alla fall är bättre än om M och KD tillträtt med stöd av SD.
"Det är inte bara en dålig regering. Det är en mardrömsregering", skriver Baudin.