Bagerisatsningen i Hedenäset får företagsstöd
LULEÅ. Planerna på ett bageri i de nedlagda mejeriet i Hedenäset har tagit ett stort steg närmare ett förverkligande.
- Det känns bra. Resten räknar vi med att låna upp, säger ägaren Roland Niska.
Den tillverkning som väntar är knäckebröd, tänkt att säljas till grossister runt om i landet. Men någon personalintensiv verksamhet blir det inte. En handfull anställda ska dagligen tillverka 700 kilo, och det i ett bageri som mest är känt för att tillverka mjukt bröd.
- Att vi nu satsar på hårt bröd har att göra med att det går att lagra, säger Roland Niska.
Bakugnar beställs
Flaskhalsen, och det som gör att tillverkningsstarten drar ut på tiden, är bakugnarna. Några sådana finns inte på marknaden, utan måste måttbeställas.
- Men går allt som vi tänkt drar vi igång någon gång under nästa år, säger Roland Niska.
Tror du att det här kan bli en lönsam affär?
- Det måste man tro, annars skull vi inte satsa?
NSD har tidigare berättat att Roland Niska, som kommer från
Juoksengi, köpt de tomma och öde lokalerna av Norrmejerier. Lokalytan är 4 000 kvadratmeter. Bageridelen behöver knappt 700 kvadratmeter men Roland Niska räknar med att kunna hyra ut resten till andra livsmedelsproducenter. Och varför inte till någon som tillverkar ädelost? menar han.
- Jämtland och Värmland har hur många tillverkare som helst, men det finns ingen i Norrbotten.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!