Badväder – då drar alla generationer till "Arons"

Äntligen riktigt badväder. Då drog Marlen Chapman, hennes barn Albin, 7, Elin, 4 och deras morfar Gerhard Aasa till Aronsbadet.

VÄRMEBÖLJA. ”Sommarvärmen har kommit!”. Tre generationer myser tillsammans på Aronsbadet. Frän vänster Elin Chapman, Gerhard Aasa, Albin Chapman och Marlen Chapman.

VÄRMEBÖLJA. ”Sommarvärmen har kommit!”. Tre generationer myser tillsammans på Aronsbadet. Frän vänster Elin Chapman, Gerhard Aasa, Albin Chapman och Marlen Chapman.

Foto: Linnea Bergenudd

LULEÅ2014-06-30 18:06

Marlen Chapman är gift med en engelsman och fram till för ett år sedan bodde familjen i London. Nu är Luleå hemorten, fast familjefadern som är arkitekt arbetar i både England och Sverige. Semestrarna har familjen tillbringat i Luleå i alla år.

Måndagen är första dagen på en sex veckors semester från jobbet som handläggare på Luleå tekniska universitet för Marlen. Då har hon, barnen och deras morfar tagit med sig en fikakorg och slagit sig ner i gröngräset på Aronsbadet, det så populära gratisbadet utomhus på Örnäset.

– I helgen var vi till Pite havsbad men det var lite kallt och vi badade inomhus, säger hon.

Albin berättar att han gärna håller på med sin dator när det regnar.

– Då spelar jag spel på min surfplatta.

Marlen vill ha varmt och soligt på semestern men berättar att somrarna i London var nästan väl så varma.

Nu planerar familjen att åka till Storforsen över en dag och om en månad väntar en resa till Mallorca.

– Då ska barnens mormor följa med, säger Gerhard Aasa och berättar att han och frun brukar turas om att resa med dottern och hennes familj.

När Gerhard inte engagerar sig som morfar är han mycket på Facebook.

– Jag har ofta kontakt med släkt i både USA och Finland. Det är intressant eftersom jag också håller på med släktforskning, säger han.

Marlen går in för att ha det skönt med barnen under sommaren. Hon har inga "måsten" som behöver utföras.

– Nej, jag har aldrig måsten överhuvudtaget, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om