Advokaten var hård i sin syn på hur hon ansåg att åklagarsidan agerat under förundersökningen. Det material som hon redovisade i sin sakframställning var inte en del av den ursprungliga förundersökningen, menade advokaten.
– Under förhören berättade min klient att de uppgifter hon konfronterades med inte stämde. Då begärde jag, via åklagarna, att få komplettera förundersökningen – men förvägrades, sa Jenny Fugleberg som överklagade beslutet till tingsrätten.
– Och dom gav mig rätt.
Det gav hennes möjligheter att peka på de brister som hon menade fanns i utredningen.
Där stod den Malmöbaserade advokaten på onsdagsmorgonen när hon började rada upp omständigheter som hon ansåg talade för sin klient.
Det var bilder på den 33-åriga kvinnan tillsammans med den målsägande mannen, bilder som tagits i samma ögonblick som åklagarsidan påstått att hon arbetade med annat.
Det var inloggningar på anstalter som inte stämde eller instämplingar på arbetsplatser.
När hon påstods ha arbetat den 6 mars 2023, visade konversationer på en annan sanning.
"Jag tror jag måste sjukskriva mig."
"Ok, krya på dig!"
Nästan samtliga 49 fall av misstänkta assistansbrott inrymde rena felaktigheter, menade hon.
Vid en handfull tillfällen fanns tydliga tidskrockar. De gångerna hade att andra personer skött om målsägaren, hävdade advokaten.
Att stora belopp strömmat in till hennes klients konton ville advokaten inte kommentera, utan hänvisade till förhöret med 33-åringen.
Hon hade då, när hon förde sin klients talan, slagit fast att om de hundratusentals kronor som överförts till 33-åringens konton skulle betraktas som brottsligt, då rörde det sig om penningtvättsbrott.
Ett brott det inte var åtalat för.
Kammaråklagare Sara Modig Berlin hade en annan uppfattning.
– Vi har delgett henne misstanke om grovt penningtvättsbrott, så det är något vi har förutsett. Och vi menar att det inryms i gärningsbeskrivningen, sa Modig Berlin.
När det gällde kritiken, konstaterade hon:
– Det här har tingsrätten beslutat, och vi har rättat oss efter det. Hon har fått sitta med poliserna under väldigt lång tid och gå igenom den här telefonen, ett 50-tal timmar. Vår bild av det är att det är otroligt svårt att säga vad den huvudmisstänkta kvinnan har gjort över huvud taget. Var hon har varit, var hon har befunnit sig.
Men går det då att bevisa brott?
– Det menar vi absolut att det gör.
Rättegången fortsätter på torsdagen.