"Att göra gott ger gott tillbaka"

När Patrick Savilahtis dotter glömde sin väska på ett McDonalds i Stockholm så fick hon igen den tack vare en vänlig annan gäst på restaurangen.När Patrick några veckor senare hittade en börs så var det självklart för honom att söka igen ägaren.- Goda gärningar ger gott tillbaka, säger han.

Foto:

LULEÅ2009-10-28 06:00
Det var på fredag för en och en halv vecka sedan som Patrick Savilahti fick syn på en plånbok på vägen när han skulle köra in i sitt varmgarage på Tunastigen. Den visade sig tillhöra Kristina Lind, också boende på Tunastigen. Patricks flickvän Johanna Snäll-Savilahti kände igen namnet och ringde.
- Hon är syster till min arbetskamrats fru, säger Johanna.
Hade inte märkt något
Kristina Lind blev förvånad när telefonsamtalet kom.
- Jag hade inte märkt att jag hade tappat plånboken. Den måste ha glidit ur jackfickan när jag öppnade dörren till garaget. Den hade legat på vägen en halv timme när Patrick plockade upp den. Vilken tur att den hade fått vara i fred. Allt fanns kvar i den, säger Kristina Lind.
Hon har körkort, busskort och en massa andra kort i börsen.
- Vilket besvär det skulle ha varit att ringa runt till alla och skaffa nya kort, säger hon.
Kristina Lind tycker att Tunaområdet har ett oförtjänt dåligt rykte och hoppas att dagens solskenshistoria ska hjälpa upp det.
Alla är glada
För att visa sin tacksamhet mot Patrick Savilahti och Johanna Snäll-Savilahti gav Kristina dagens ros till paret i NSD. Alla tre är jätteglada över att händelsen också blev veckans ros i NSD.
- Att göra gott ger gott tillbaka. Det var självklart för mig att se till att Kristina fick tillbaka sin plånbok, säger Patrick Savilahti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om