Petter har varit med och startat en rad framgångsrika företag och de senaste åren har han även varit ute i Sverige och föreläst om sitt entreprenörskap och sina erfarenheter. Förra året tog han dessutom hem priset "årets talare".
– Jag gör en hel del föreläsningar för företag om marknadsföring och entreprenörskap som jag har lärt mig med den bakgrunden som jag har. Musikbranschen har gått igenom ett stålbad från att vara en plastbit till att bli streams och spotify. Alla kan göra musik i dag, förut var det ett projekt att få tag på en studio, nu kan du göra musik hemma. Utbudet är stort. Hur sticker man ut där, hur tar man en position och hur marknadsför man sig är viktigt. Det är rätt lätt att applicera vare sig du driver en Ica-butik eller har IF-försäkring, säger han och fortsätter.
– Min styrka som artist är att jag inte tänker som andra artister. Det finns många i kulturmedia, i Stockholm framförallt, som stör sig på att jag gör så många olika saker utöver musiken. Jag brukar kallas mångsysslaren för att det inte går att placera mig i ett fack. Jag är fembarnspappan som driver hotell, gör evenemang, släpper musik och gör olika grejer. Jag slår bakut när man ska placera mig i ett fack. Jag gillar friheten av att göra vad jag vill.
I dag driver han både restaurangerna Käk och Fröken Vandal, samt hotell Granen i Åre.
– Jag går in i allt som jag tycker är spännande och som jag är passionerad i. Passionen styr ofta mer än det sunda förnuftet. Ofta styr passionen in mig på grejer som kanske är mycket jobb och lite avkastning. Restaurang är en sådan sak som handlar mer om passion för gastronomi och vin och man får jobba rätt hårt för att hålla det flytande.
Sedan några år tillbaka är Petter involverad i vinbranschen och har släppt flera viner under eget märke. Han insåg dock att han behövde lära sig mer för att kunna arbeta med kvalitetssäkringen av sina viner och han utbildade sig därför till sommelier.
– Jag började plugga viner och blev helt besatt. Det påminner mig lite om när jag upptäckte en artist, ju mer man lär sig om artisten och allt omkring, desto mer intresserad blir man. Det är samma som att upptäcka en druva och gräva sig djupare, det är ett bottenlöst kunskapsområde.
Har det varit svårt att kombinera alla dina verksamheter med musiken?– Både ja och nej. I perioder har det varit svårt att hålla ihop allt men jag har landat väldigt bra i att jag är respektfull i mitt skapande och när jag håller på med det så stänger jag ned allt annat. Det handlar om att maximera tiden också. När jag är i studion sitter jag från tidig morgon och sedan kör vi fem timmar, sedan slutar vi. På de fem timmarna hinner vi väldigt mycket för är du kreativ och tokkör när du väl är där blir det väldigt bra. Jag vill inte sitta av tid.
Att just gå sin väg och följa sina egna drömmar har alltid varit viktigt, även när andra såg på honom som en "sellout".
– Jag gjorde ett samarbete tidigt med Sprite och det var då alla rappare som jag såg upp till gjorde samarbeten. För mig kändes det som en självklarhet att göra samarbetet när de frågade men jag tror att många höjde på ögonbrynen och såg mig som en "sellout". För mig var det inga konstigheter, det handlade aldrig om att ta på mig en massa varumärken utan det handlade om att hitta partners.
Det känns som att du alltid har varit orädd?– Dels har jag varit orädd men också transparant. Jag har alltid stått upp för det jag gör och allt jag gör måste bygga på att jag själv konsumera det eller tycker om det. Jag låter aldrig samarbeten komma i vägen, det har varit viktigt. De texter som jag skriver har varit väldigt personliga och utlämnande. Det som jag gör vid sidan av har aldrig inkräktat.