Andra balen på två dagar

De flesta går bara på en studentbal i sitt liv. Men det räcker inte för dansglada Minah Sarwari – hon gick på bal två kvällar i rad.– Det var så få som dansade i går. Hoppas att det blir roligare i kväll, sa hon innan onsdagens bal.

Foto:

LULEÅ2008-06-04 21:56
På onsdagskvällen ägde Luleås sista studentbal för i år rum. Det var avgångseleverna på samhällsprogrammet, friluftsprogrammet och idrottsprogrammet som firade. De hade lika tur med vädret som eleverna på de andra gymnasieprogrammen. Solen strålade över Stadsparken – så mycket att det uppstod kylproblem i värmen för ett par av de veteranbilar som transporterade balgästerna.
Gammal bekantBland alla minglande studenter och deras anhöriga i Stadsparken träffade NSD:s utsända en gammal bekant. Minah Sarwari går ut från det naturvetenskapliga programmet. Hon hade ”sin bal” i tisdags. Då var hon där i en mycket elegant svart klänning tillsammans med kavaljeren Afshin Nori.
– Det var inte så roligt i går. Det var så få som dansade. Hoppas att det blir roligare i kväll. Mer dans, säger hon brett leende på onsdagskvällen inför sin andra studentbal för säsongen.
På onsdagskvällen har hon en helt ny klänning, även denna gång en mycket tjusig kreation, och en ny kavaljer. Hon följer med Victor Östling som tar examen från samhällsprogrammet.
Men det där med wienervals verkar han inte ha så bra koll på. Han förlitar sig på trial and error-metoden.
Flest balgäster– Man lär sig väl eftersom, säger han.
För träningens skull tar Minah Sarwari och hennes kavaljer några danssteg på Stadsparkens gräsmatta. Det går inte helt problemfritt.
– Du måste föra, säger Minah Sarwari och skrattar medan Victor Östling leende kämpar för att kontrollera sina fötters rörelser.
Det gick säkert bättre på ett riktigt dansgolv – och till musik.
Minah Sarwari och Victor Östling blev troligen inte det enda paret som svepte runt i dansens virvlar under Elite Stadshotellets kristallkronor. Onsdagens bal var den största av de tre studentbalerna i Luleå i antalet balgäster räknat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om