Adnan Alfrefaei nåddes av nyheten om Assadregimens fall klockan fem på söndagsmorgonen. Han hade förstått att det var på gång.
– Jag var vaken hela natten och kollade på nyheter, Facebook och andra sociala medier, berättar han.
Han är lättad över att det styre som har plågat Syriens folk i 14 år äntligen har tvingats ge vika.
– Jag ser på Facebook att alla är jätteglada att kriget äntligen är slut och önskar att det inte blir mer krig nu, utan att det kommer en ny regering och president, så att det går blir fint att leva i Syrien igen och att vi inte får tillbaka diktaturen och samma problem en gång till.
Adnan Alfreaei lämnade Syrien i 20-årsåldern för att slippa göra militärtjänst. Först kom han till Libanon, sedan till Sverige, där han varit i nio år.
– Jag var emot regeringen och emot att döda människor. Jag som person tycker om livet och vill inte kriga mot folket i mitt land, säger han.
Han har fem syskon kvar i Damaskus – systrarna och en lillebror som bara är tolv år. Han vet att de har lidit under kriget, men de har inte velat berätta så mycket för honom om sin situation i telefon.
Ännu har han inte fått tag i sin familj i Damaskus, han misstänker att Internet ligger nere hos dem, men när NSD:s reporter möter honom på stan videochattar han med sin äldste bror i Libanon. Brodern är engelskalärare och undervisar barnen i ett flyktingläger i Libanon där han lever i exil, men tänker återvända till Syrien så fort det känns säkrare.
Det vill Adnan Alfrefaei också göra.
– Om det blir bra i Syrien, så absolut. Vi hoppas just nu att allting ska bli bra.
Men han vill inte lämna Sverige helt.
– Om det blir bra i Syrien skulle jag vilja bo både i Syrien och i Sverige.
Han jobbar på en städfirma som städare och teamledare och trivs bra.
– Jag bodde ett år i Stockholm också, men kom tillbaka till Luleå. Att flytta från Luleå var som att lämna mitt land igen. Folk här är snälla och jag har svenska kompisar. Det är fint. Sverige har också blivit mitt land efter nio år.
Hur ska du fira det här nu?
– Jag vet inte. Jag måste träffa kompisar och köpa baklava och fira tillsammans. Och så hoppas vi att vi snart kan åka tillbaka till hemlandet och fira med våra familjer.
Fotnot: Baklava är en sorts söta kakor som är populära i Syrien.