69-årig man omkom

Ett boningshus norr om Bälingeträsket brann under natten mot lördagen ner till grunden. Ett par i äldre medelåldern bodde i huset, kvinnan lyckades ta sig ut men mannen tros ha blivit kvar. På lördagsförmiddagen hittade polisen en kropp i resterna av huset.

I huset som brann ned bodde en 68-årig kvinna och en 69-årig man.

I huset som brann ned bodde en 68-årig kvinna och en 69-årig man.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-02-23 06:00
Det var vid 03-tiden, tidigt på lördagsmorgonen som Luleå räddningstjänst larmades till en brand i ett boningshus på Petnäsvägen norr om Bälingeträsket. Men vid den tid räddningstjänsten kom fram till platsen var huset redan övertänt.
Larmade SOS
- Kvinnan som bodde i huset hade lyckats ta sig ut ur huset och larmade SOS, men dessvärre befarar vi att en man blivit kvar i huset, sa Bengt Lindgren, insatsledare Luleå räddningstjänst tidigt på lördagsmorgonen.
I huset bodde en 68-årig kvinna och en 69-årig man, kvinnan fördes till Sunderby sjukhus för vård men ådrog sig inga livshotande skador. På gården fanns det, förutom boningshuset, även några mindre fastigheter men enligt uppgift från räddningstjänsten var de aldrig i riskzonen.
Kvarlevor hittades
Vid 06-tiden på lördagen hade räddningstjänsten släckt branden och lämnade platsen. Polisen tog då vid för att utföra tekniska undersökningar och de fokuserade till en början främst på att hitta kroppen efter den 69-årige man som misstänktes ha blivit kvar i huset.
- Tidigt på förmiddagen hittade vi kvarlevorna efter en person. Men vi kan i nuläget inte med säkerhet säga att det är den 69-årige mannens kropp men det mesta tyder på det, säger Erik Kummu, länsvakthavande polisbefäl.
Det är ännu okänt vad som orsakat branden men ingen misstanke om brott föreligger i nuläget.
jozephine.hagenlof@nsd.se
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om