50-åringen fick en matsal i present

På fredagen var det 50-årsjubileum och invigning av nya matsalen på Furuparksskolan. Nu slipper sjätteklassarna äta i biblioteket.

SPÄNNING. Alla 470 elever och personalen under ledning av rektorerna Jörgen Lundin och Elisabeth Landström följde med stor spänning klippningen av invigningsbandet på skolgården.

SPÄNNING. Alla 470 elever och personalen under ledning av rektorerna Jörgen Lundin och Elisabeth Landström följde med stor spänning klippningen av invigningsbandet på skolgården.

Foto: Linnea Bergenudd

LULEÅ2014-11-07 17:12

Firandet började med att alla 470 elever och personalen samlades på skolgården. Där klipptes det band för den nya matsalsbyggnaden och sjöngs "Ja må hon leva" för skolan. Därefter följde tårtkalas i matsalen. Alva Gonzalez, Nore Strandberg och Nova Larsson som går i klass 6 A lät sig väl smaka av gräddtårtan. För dem innebär den nya matsalen att de slipper fortsätta att äta i biblioteket som de gjort sedan de började i sjätte klass.

– Den gamla matsalen var för liten så alla sjätteklassare har ätit i biblioteket sedan terminsstarten. Nya matsalen är fräsch och fin men det var mer mysfaktor i biblioteket, sade Alva Gonzalez.

– En fördel med nya matsalen är att vi får ta maten själv. Vi tar exakt det vi vill ha och äter upp allt istället för att ibland lämna mat, sade Nore Strandberg.

Före tårtkalaset hade eleverna ätit en "överraskningslunch".

– På matsedeln stod det att vi skulle få stekt fisk men istället var det en kock som stod och wokade kyckling som vi åt med tortillabröd. Det var jättegott och roligt att få se tillagningen av maten, sade Alva Gonzalez.

Rektor Elisabeth Landström presenterade en historik över skolans 50 år. Hon gick själv sina två första år här och hade utlyst en tävling som gick ut på att hitta henne på klassfotot från 1969.

Också fritidspedagog Yvonne Hurtig har varit elev på Furuparksskolan. Nu har hon jobbat här i 38 år!

– Skolan var ny när jag började här som elev och vi fick ett smörgåspaket och mjök till lunch varje dag, sade hon.

0920/263025

kerstin.anttila@nsd.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om