– Det blir ostron, champagne och Sydfrankrike på min nyårsafton, säger Mió Evanne, som måndagen efter jul, är på väg till flygplatsen med Nice som slutdestination.
Nyårslöften har han inga men förväntningarna på 2022 är desto större och det doftar musikal.
– Jag har precis påbörjat nästa års stora musikprojekt. Det blir tio nya låtar med gästartister som ska spelas in i kategorin musikal och den första låten är redan inspelad. Det blir en releasekonsert i höst nästa år, så jag skissar redan i huvudet vad jag ska ha på mig, säger Evanne.
För basketspelaren Felicia Camara Ponturo väntar ett nyår i familjens sällskap.
– Egentligen skulle jag fira med ett gäng kompisar men var tvungen att ställa in på grund av de nya restriktionerna. Det är bara att gilla läget för det större syftet just i dessa tider, säger hon.
Den stora händelsen 2021 var när damlaget vann SM-guld.
– Det var ett ljus i coronamörkret. Året har varit tufft mentalt. Det har varit en risk med att resa land och rike som vi i laget gjort vilket inneburit rädsla både för egen del och för att människor i min närhet.
Det är en vetgirig basketspelare som förkunnar sitt nyårslöfte.
– Jag ska försöka lära mig något nytt varje dag. Det kan vara alltifrån att nu i vinter lära mig att åka skidor till att se en naturvetenskaplig föreläsning och lära mig om vulkanutbrott, Camara Ponturo.
– Jag är en lugn person och kaffe är det starkaste jag dricker, så roligare än så blir inte mitt nyår. Däremot ska jag vara med mina två barn vilket är det bästa jag vet, säger Andreas Fagervall, isbaneansvarig på Luleå kommun.
Lyckan över att få vara frisk är en känsla som dominerat 2021 för Luleås "isman".
– Jag är glad varje dag jag vaknar och mår bra och så vill jag att det ska fortsätta även det nya året. Isbanan gör gott för hälsan och finns där för oss Luleåbor i vinter, säger han.
Tanja Hagert, romsk aktivist, gör tv- och radiodebut nästa år i program på SVT och SR om nationella minoriteter.
– Jag har redan som romsk representant medverkat i en radioprogramserie som kommer att sändas i januari och februari, berättar hon.
Hagert, som lider av nervsjukdomen MS, känner sig betydligt starkare och modigare nu och siktar på en comeback det nya året.
– Fascismen växer i Europa och främlingsfientliga krafter blir starkare, även i Luleå. Helt ärligt är jag orolig inför nästa val.
– Det känns som att Luleå har somnat i sitt arbete med nationella minoriteter. Det behövs ett aktivt samtal mellan olika grupper och det behöver revitaliseras. Jag hoppas att Luleå ska återuppta det samtalet 2022.
Nyårslöftet i familjen är att prata mer romani hemma.
För Emmeli Nybom, kultur- och fritidsnämndens ordförande, väntar en skaldjursmiddag nyårsafton till ära.
– Det blir ett lugnt och stilla firande med familjen, säger hon.
För en kulturintresserad som Emmeli har pandemin varit svår.
– Det svåraste under året som gått är att behöva inse att pandemin inte varit tillfällig. Det bästa som har hänt är när vaccinationen drog igång, säger Nybom.
Nyårslöftet är att inte ta något för givet.
– Under året gick en anhörig till mig bort. Mitt år präglades av det och jag har även anhöriga som blivit sjuka och nu vill jag bara ta till vara på tiden jag har. Sedan hoppas jag kunna resa, åtminstone en gång 2022, och helst till Italien.