360 hundar ville bli vackrast

360 hundar ville bli Norrbottens vackraste när alla raser fick tävla mot varandra i Arcushallen i lördags.- Det här är en vinnare, sade Christina Anehagen när hon finkammade den svarta välfriserade pälsen på pudelhanen Eddie, 3 år.

Emma Holmbom, Boden, med berner sennen-tiken Sussie, stor men ännu bara en valp. FOTO: Göran Ström

Emma Holmbom, Boden, med berner sennen-tiken Sussie, stor men ännu bara en valp. FOTO: Göran Ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2009-11-16 06:00
Han gillade finputsningen innan framträdandet inför de svenska och finska domarna, blundade och njöt när matte med en liten sax tog bort några hårstrån i pannan som inte satt alldeles rätt.
- Han är redan svensk och finsk champion. Här finns också en av hans valpar som tävlar i valpklassen, sade Christina Anehagen.
Mattes lilla smycke
Kanske var det snarare ägarna än jyckarna som ville vinna. Här fanns hundar av alla storlekar, somliga så små att de bars under armen och så noggrant manikyrerade att de liknade mattes lilla smycke.
Den amerikanska cocker spanieln Colliens långa vita päls når ända ner till golvet.
Och hur går det i höst- och vårslasket?
- Jag driver själv en hundfrisering, säger ägaren Yvonne Karlsson från Överkalix och förklarar att hon är van att bada, klippa och borsta hundpälsar.
Lördagens tävling var indelad i två. Den första gällde speciellt inbjudna hundar som samlat flest poäng under årets tidigare utställningar.
I den andra delen, tävlingen om Norrbottens vackraste, var det fritt fram för alla hundägare att delta. Enda kraven var att hunden är registrerad och ägaren bosatt i Norrbotten.
Och i den slutliga finalen fick finalisterna promenera inför publiken på en catwalk, eller kanske var det en dogwalk denna kväll.
Det var inte bara att ta hunden under armen och stiga in i Arcushallen denna lördag. Det var bara speciellt inbjudna hundar, de som samlat flest poäng under årets tidigare utställningar.
Hundarna som vann
Norrbottens vackraste hund alla raser 2009:
➤ Multichampion Wolfmark Double-O-Seven, ras siberian husky, ägare Mats Lyngmark, Luleå.

Bästa Veteran:
➤ Radash Devil May Care At Hatstspar, ras schipperke, ägare Birgitta Friman, Jävre.

Bästa Valp:
➤ High Score Ztage Diver, ras engelsk springer spaniel, ägare Annsofie Öhman.Hundarna som vann

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om