17-årig idrottstalang omkom i olyckan

Det var 17-årige Luleåbon Jonas Larson som omkom vid onsdagens olycka i Abisko. Han skulle ha deltagit i Bamm, Björkliden Arctic Mountain Marathon, som startar på fredagen.
- Det här är mycket tragiskt och skapar naturligtvis förstämning bland deltagarna, säger tävlingsledaren Anders Morell.

Jonas Larsson.

Jonas Larsson.

Foto: Martin Thelenius/Expressum

LULEÅ2012-08-16 15:15

Jonas Larson var en framgångsrik skidorienterare och orienterare på elitnivå och tävlade för Bergnäsets AIK. Han skulle han delta i den stora fjällorienteringstävlingen Bamm. På onsdagen var han ute på en löptur mellan Abisko och Nuolja (ett fjäll nordväst om Abisko, vid Torneträsk) med några lagkamrater. Han råkade falla nedför en brant ravin, slog i huvudet och hamnade i en bäck på ravinens botten. Kamraterna kom snabbt till hans undsättning och inledde hjärt- och lungräddning. Eftersom evenemanget Fjällräven Classic pågick i området fanns sjukvårdspersonal tillgänglig. Men trots att återupplivningsförsök inleddes direkt stod Jonas Larsons liv inte att rädda. Hans kamrater chockades svårt och klubben har dragit tillbaka sin anmälan till tävlingen.

Bamm kommer dock att genomföras som planerat men vid torsdagskvällens tävlingsmöte kommer en minnesstund och en tyst minut för att hållas för hedra Jonas Larsons minne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om