15-årig taxirånare greps

En taxiförare blev på onsdagskvällen utsatt för ett rånförsök vid Svedjeskolan på Hertsön, Luleå. Det var en 15-årig yngling som hotade och skadade en taxiförare med en skruvmejsel. 15-åringen greps en knapp timme senare.

På Abborrgränd greps 15-åringen, ungefär en timme efter att polisen fått larmet.FOTO: Kurt Engström

På Abborrgränd greps 15-åringen, ungefär en timme efter att polisen fått larmet.FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2009-01-22 06:00
Vid 18.30-tiden kallades polis och ambulans till Svedjeskolan. En ung man som åkte i taxin hade först hotat föraren och sedan också skadat honom i ansiktet med en skruvmejsel. Taxiföraren klarade dock sig undan med lättare skador.
Gärningsmannen, som var både alkohol- och drogpåverkad, sprang sedan från platsen mot ett område med hyreshus. Under flykten tappade han en spritflaska och polisen kunde sedan även hitta skruvmejseln han använt som vapen.
Stort pådrag
Det var ett stort polispådrag, totalt fyra polisbilar, och redan tidigt fanns det förhoppningar om att få tag på gärningsmannen. Vid 19.30-tiden, knappt en timme efter rånförsöket, greps 15-åringen i en fastighet på Abborrgränd.
Gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare för en rad brott. Bland annat, tidigare den här veckan, hotade han och kastade kniv mot personalen på Shell på Örnäset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om