Anna Nilsson är rektor bland annat för det Industritekniska programmet vid Luleå gymnasieskola.
– Det är ett pussel men det har gått över förväntan, med fantastiska lärare och duktiga elever. Alla har varit vid gott mod, säger hon.
Sistaårseleverna går ut på praktik och är klara med mycket av de praktiska delarna av utbildningen. För de som går ettan och tvåan är det teori som gäller så länge skolan håller stängd.
För elever med särskilda behov har man inte något klart ännu.
– På måndag ska vi på Kungsfågeln träffas för att lösa hur vid ska göra för en här gruppen elever, säger Nilsson.
Vård- och omsorgsprogrammet är en lärlingsutbildning, vilket innebär att praktisk undervisning sker på den arbetsplatsförlagda utbildningen.
– Enligt socialförvaltningen och Regionen är eleverna välkomna på sina lärlingsplatser, säger Urban Nordh, rektor.
Han är också rektor för restaurang- och livsmedelsprogrammet och där har man inte ännu kommit fram till en klockren lösning för hur eleverna ska kunna göra de praktiska delarna av utbildningen, säger Nordh.
– Eleverna kör yrkesteori i skola hemma nu. Jag har pratat med lärarna som i sin tur pratat med klasserna. Därifrån har det kommit idéer för hur man ska lösa det praktiska. Efter helgen ska vi diskutera lösningar, säger Nordh.
Blir stängningen långvarig finns ännu inga färdiga lösningar.
– Men det kan handla om att göra om studieplanen och skjuta fram praktiska delar i utbildningen tills senare, säger Nilsson.