På torsdagen gick Storbritannien till valurnorna för tredje gången under den senaste fyra årsperioden.
Valets vinnare blev det konservativa partiet vars ledare Boris Johnson vill få till stånd en omröstning i det brittiska parlamentet rörande ett utträdesavtal redan innan jul.
Det är nämligen bråttom. Premiärministerns målsättning är att den 31 januari ska Brexit vara genomförd och en 47-årig epok i den brittiska historien vara över.
Storbritannien är Sveriges tredje största exportmarknad efter Norge och Finland.
Norrbotten finns det i dag 830 exportföretag. Ett 50-tal säljer varor till den brittiska marknaden till ett sammanlagt värde av cirka åtta miljarder kronor per år. Det handlar främst om sågade trävaror, papper och massa.
– Vårt förhållande till Storbritannien kommer att förändras. Jag upplever att våra företag är så förberedda som man kan vara. Våra beräkningar visar att Brexit kan göra att kostnaderna för våra exportföretag ökar med tre-fyra procent. Därför är det viktigt att varje företag ser över sin affärsmodell, råder Linda Nilsson.
Hennes bedömning är att logistikflödena till och från önationen kan drabbas av förseningar och att även flödet för likviditet kan fördröjas.
– Vi fortsätter att bevaka frågan. Vi kommer att arrangera vårt åttonde Brexitseminarium någon gång efter årsskiftet, troligen i slutet av januari, säger Linda Nilsson.