Svårt hitta entreprenör till Vetenskapens hus

Vetenskapens hus håller stängt på obestämd tid. Det har visat sig vara svårt att hitta en entreprenör som vill driva restaurangen.

Vetenskapens hus håller stängt då det inte hålls föreläsningar, man har ännu inte hittat någon som vill driva restaurangen och ha ansvar för stora salen.

Vetenskapens hus håller stängt då det inte hålls föreläsningar, man har ännu inte hittat någon som vill driva restaurangen och ha ansvar för stora salen.

Foto: Anna Isaksson

Luleå kommun2019-10-03 17:16

Vetenskapens hus håller stängt för allmänheten när det inte hålls föreläsningar eller pågår något annat evenemang i stora salen. 

Det beror på att man ännu inte lyckats hitta någon ny entreprenör som vill driva restaurangen, trots annonsering i ett par omgångar i våras.

– Vi siktar på att få klart med en ny entreprenör så snart som möjligt. Frågan har hög prioritet, säger Tina Forsberg som är verksamhetskoordinator för Vetenskapens hus.

Hon betonar att Vetenskapens hus är öppet för allmänheten då det förekommer aktiviteter i huset. 

– Vi har lagt ett liknande program som tidigare, med intressanta föresläsningar. Det är öppet regelbundet när vi har föreläsningar, säger Tina Forsberg. 

Det har funnits entreprenörer som visat intresse för att ta över restaurangen men av olika anledningar har de fallit bort berättar hon. 

– Vi har haft litet otur, det händer saker i människors liv. Det är ju ett ganska stort åtagande att driva restaurangen, säger Tina Forsberg.

Upplägget för Vetenskapens hus är sådant att entreprenören som driver restaurangen även ansvarar för tillsynen av stora salen, då LTU inte har någon personal på plats. Av den anledningen går det inte att hålla huset öppet som tidigare. 

– Det är ingen lämplig lokal att vara obemannad, vi har mycket teknik där. Vi har också ansvar som hyresgäst att inget händer, säger Tina Forsberg.

Hon kan inte ange någon tidpunkt när det kan vara klart med ny entreprenör för restaurangen.

Karta: Vetenskapens hus i Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!