Ett "hej" på bussen, ögonkontakt och ett leende, en ökad uppmärksamhet mellan människor. Det har Luleåborna uppmuntras till i den film som lanserades i sociala medier, på bussar och digitala skärmar på olika platser i kommunen för fyra veckor sedan. Resultatet har ännu inte utvärderats, men kampanjen har väckt intresse och blivit omskriven i utländska medier, som brittiska The Guardian och The Local, som publicerar nyheter om Sverige på engelska.
– Syftet med kampanjen är att den ska vara lokal. Vilka effekter den har fått lokalt återstår att se, vi har inte gjort någon utvärdering än. Men vi har fått till oss många fina historier från människor som fått ett "hej" till sig på bussen, säger Åsa Koski, en av dem som arbetar med kampanjen.
Uppmärksamheten som kampanjen fått i Sverige och internationellt var inget som hon eller hennes kollegor i arbetsgruppen bakom den hade räknat med.
Hon ser tur och tajming som två viktiga orsaker till genomslaget.
– Vi hade tur att det var en journalist från The Local här i början av kampanjen, som uppmärksammade den och tog den till sig. Sedan återvände han till jobbet och de valde att göra en story av den, där hade vi tur.
– Sedan tror vi också att det var rätt tid. Världshälsoorganisationen WHO har släppt en rapport om ensamhet nu i höst, säger Åsa Koski och tillägger att den oroliga omvärlden med krig och miljökatastrofer ökar behovet av positiva nyheter.
Kostnaden för kampanjen landar på 34 000 kronor.
Vad hoppas ni på för effekter för Luleåbornas del?
– Vi hoppas att fler människor ska se och uppmärksamma varandra. Det är den kortsiktiga effekten av det. Sedan måste vi fundera över hur vi kan bibehålla det positiva och få till någon slags kulturell förändring, eller snarare förbättring, Jag tycker redan att vi redan i dag är hyfsat bra på att skapa trivsel och trygghet.
Kampanjen är mycket mer än bara en "rolig grej" påpekar hon. Den grundar sig forskning som visar att ett "hej" grannar emellan eller vid ett möte på stan kan bidra till sociala band som har en positiv påverkan på hälsa, trygghet och välbefinnande.
– Allt som bidrar till folkhälsa, jämställdhet, integration och jämlikhet är social hållbarhet. Det är "livet mellan husen", "everyday life".