SD:s Per Göransson: "Jag är inte förvånad"

Sverigedemokraternas Per Göransson rasar mot hur Sixten – och andra som behöver hjälp av Luleås socialförvaltning – behandlas."Minst sagt bedrövligt", säger han.

Sixten Davidsson upplever sig vara felplacerad då han bor på ett boende med bara dementa.

Sixten Davidsson upplever sig vara felplacerad då han bor på ett boende med bara dementa.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Luleå kommun2019-12-03 06:00

Norrbottens Media har berättat om Parkinsonsjuke Sixten Davidsson som bor på äldreboendet Örnen i Luleå och upplever sig vara felplacerad då han bor tillsammans med dementa.  Han blir mer och mer isolerad och har ingen att utbyta tankar och intresse med. Han har skrivit ett brev till ansvariga med frågan om det inte finns andra boendealternativ för någon som behöver dygnet-runtomvårdnad men som inte är dement.

– Jag har själv sett hur många som behöver hjälp blir styvmoderligt behandlade. Attityden mot de mest behövande är minst sagt bedrövlig, säger Per Göransson.

– Jag är tyvärr inte förvånad. Man ser inte människan, när man löst problemet så skiter man i resten, det är rent åt helvete, säger Per Göransson.

Han säger att det inte är någon hemlighet att den sociala sektorn befinner sig i en trängd situation.

– Vi har mer bidragstagare och mindre skatteintäkter. De som får ta smällen är barn, ungdomar och de äldre, säger han.

Annika Sundström, Vänsterns ledamot i socialnämnden, betonar att hon uttalar sig i generella termer och inte i det enskilda fallet.

– Som jag förstått det så försöker man alltid placera utifrån brukarens behov. Man måste prata med människorna och se till att det får de stimulans de behöver, det är självklart tycker jag, säger hon.

– Sedan kan det hända saker på boendet som man inte rår över och boendestrukturer förändras, men självklart måste alla få den stimulans de behöver.

Norrbottens Media har berättat om Sixten Davidsson som bor på ett äldreboende som inte ger någon som helst stimulans.
Norrbottens Media har berättat om Sixten Davidsson som bor på ett äldreboende som inte ger någon som helst stimulans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!