Ny satsning för ungdomar på Porsön

Nu ska det börja erbjudas aktiviteter på fredags- och lördagskvällarna för ungdomar på Porsön. Projektet är en del av en satsning på mer idrott i socialt utsatta områden.

Isa Ponturo är projektledare för Nattidrott.

Isa Ponturo är projektledare för Nattidrott.

Foto: Norrbottens Idrotssförbund

Luleå kommun2019-10-20 15:35

Det var 2013 som fritidsgården på Porsön stängdes och verksamheten flyttade till Björksskatan. Porsön har varit ett område som fått dras med nyheter om vandaliseringar och bränder, men nu vill Norrbottens idrottsförbund ändra på det. 

De är aktören bakom projektet Nattidrott som även är ett samarbete med riksidrottsförbundet och Luleå Kommun. 

– Tanken är att öppna en hall på fredag- och lördagskvällarna på Porsön. Porsön är ett område som är idrottsvagt och vi vill få in mer av föreningslivet till skolorna och familjerna, säger Isa Ponturo, projektledare.

Det är ett omfattande projekt där man bjuder in elitföreningar så som BC Luleå och Luleå basket. Men det kommer även erbjudas andra aktiviteter så som pyssel och kulturaktiviteter. Projektet kommer att drivas av förbundets ungdomsledare men även frivilliga från området och andra föreningar så som Galleri lillasyster och olika dansklubbar som är med och breddar verksamheten.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna, säger Ponturo.

Hon utlovar även andra överaskningar under året.

– Allt är inte färdigt ännu men vi är intresserade av att göra det ungdomarna vill göra, det kanske blir cricket eller vad som helst.

Projektet kommer att pågå hela året och avslutas med en sommarfestival är tanken. Invigningen sker den 9 november då man bjuder in till familjefest med olika aktiviteter och besök från idrottsstjärnor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!