Ny restaurang öppnade i centrala Luleå

En nysatsning på thaimat sker i en av Luleås mest anrika fastigheter.

Karlssons Kök & Bar har stängt och nu har Zaap öppnat upp i restauranglokalen i Kurirenhuset. I stället för husmanskost ligger fokus nu på thaimat.

Karlssons Kök & Bar har stängt och nu har Zaap öppnat upp i restauranglokalen i Kurirenhuset. I stället för husmanskost ligger fokus nu på thaimat.

Foto: Linn Kangas Fantenberg

Luleå kommun2019-09-30 14:06

Karlssons Kök & Bar, som haft sin verksamhet i det gamla Kurirenhuset i centrala Luleå, har varit stängt en tid. 

Nu har ett nytt koncept flyttat in i restauranglokalen – som en gång i tiden var personalmatsal för de anställda i Norrbottens-Kuriren. Restaurangen, som heter Zaap, hade premiär under måndagen.

Norrbottens Media har försökt nå personerna bakom den nya satsningen men inte lyckats, däremot kan fastighetsägaren Ulf Johansson berätta mer om det nya konceptet.  

När Karlssons Kök & Bar gick i konkurs förra året så valde Johansson att köra vidare i egen regi i renoverade lokaler men nu har nya krafter tagit över.

Att driva restaurang var inget Ulf Johansson planerat men när Karlssons Kök och Bar lade ner så valde han att driva konceptet vidare med samma upplägg och samma personal. Men det var aldrig tänkt som en långsiktig lösning.

– Det går inte att bara ha en lunchrestaurang och det var inte min vilja att ha en restaurang heller. Jag ska inte hålla på med det, säger Ulf Johansson.

– De är proffsigare helt enkelt, det där var inte min grej. Min grej vara bara att få igång det, jag tycker det är värdefullt för hyresgästerna och alla andra att ha en restaurang i kåken.

Enligt Johansson är det personerna bakom restaurangen på nöjescentret  Alcatraz som ska driva den nystartade restaurangen och precis som på Alcatraz ligger fokus på thaimat.

– Jag tror att det kommer vara ett vinnande koncept och de kommer att köra kvällsöppet sju dagar i veckan. Vi hade bara luncher, säger Ulf Johansson.

Karta: Stationsgatan 36
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!