Nöjesgruppen driver ett flertal större restauranger i Norrbotten, bland annat CG, Allstar, Tage (Piteå) och samtliga restauranger i Coop Arena. Personalen omfattar totalt 300 timanställda personer.
Under Norrbottens-Kuriren rundringning bland Luleås krögare möter vi bekymrade krögare som berättar om halvfulla restauranger sedan konferenser ställts in och företag avbokat sina affärsmiddagar.
– Just nu ligger vår verksamhet på en bra nivå, men vi ser över verksamheten hela tiden för att försöka kapa kostnader. I dag anlitar vi inte extra personal i samma utsträckning som förut, men det är inte aktuellt med något varsel. Men läget kan svänga fort, säger Henrik Gröntvedt.
På Bistro Norrland kallades anställda till ett personalmöte på tisdagen. Enligt Fredrik Sidevärn finns det i dag inga planer på varsel.
– Utvecklingen är oroväckande, framför allt för att vi inte vet hur långvarigt det här kommer att bli. Det kan på sikt bli tal om att gå ned i arbetstid. Det här kommer att bli tufft, men vi kommer att överleva.
Hemmagastronomi letar efter kreativa lösningar som ska locka kunderna tillbaka. Det handlar om förpackade lunchportioner till nya gourmetpåsar.
– Vi lanserar en trerätterspåse som är tänkt att tillagas hemma. Intresset för god mat är intakt i Luleå, det handlar bara om att hitta nya vägar till kunden. Vi har också tagit fram en billigare meny som förhoppningsvis ska locka, berättar Simon Laiti.