Klart: De ska bygga Luleås nya hotell

Peab har tagit hem kontraktet för att bygga Scandics nya del i Luleå. Hotellet beräknas vara klart i maj 2021.

Scandic vid Mjölkuddstjärnen kommer att bygga en ny hotelldel och få 112 nya rum. Nu står det klart att det är Peab som ska bygga den nya delen och värdet på kontraktet är 130 miljoner kronor.

Scandic vid Mjölkuddstjärnen kommer att bygga en ny hotelldel och få 112 nya rum. Nu står det klart att det är Peab som ska bygga den nya delen och värdet på kontraktet är 130 miljoner kronor.

Foto: GWSK Arkitekter

Luleå kommun2019-11-01 11:20

Under fredagen blev det klart att det blir Peab som bygger en ny hotelldel vid Scandics befintliga hotell vid Mjölkuddstjärnen. Beställare är Pandox och kontraktssumman uppgår till 130 miljoner kronor.

Pandox är ett fastighetsbolag med inriktning mot hotell och verksamheten är indelad i fastighetsförvaltning och operatörsverksamhet. Fastighetsportföljen omfattar över 100 hotell i Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Tyskland, Kanada och Schweiz. Hotellen drivs under varumärken som exempelvis Scandic, Intercontinental och Hilton. 

Norrbottens Media har tidigare rapporterat om utbyggnadsplanerna. Redan i mars 2017 blev det kommande bygget offentligt.

Byggnaden består av nio våningsplan och omfattar 112 hotellrum fördelade på sju våningar, en takvåning med teknikutrymmen för VVS samt källarvåning och kulvertgång med utrymmen för fjärrvärmecentral, ställverk och sprinklercentral.

Entreprenaden omfattar även om- och tillbyggnad av konferensrum, matsal, storkök, gym, omklädning och hotellrum i den befintliga hotellbyggnaden.

– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att bygga det nya Scandic i Luleå. På Peab har vi stor erfarenhet av hotellprojekt och i Luleå har vi tidigare byggt hotell med hög kvalitet i genomförandet. Extra roligt att projektet ligger intill genomfartsvägen Bodenvägen, ett fint skyltläge och Luleåborna kan följa projektet, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i november 2019 och färdigställs under maj 2021.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!