Folkets hårda dom: "Rent åt helvete"

Sluta slösa på våra skattepengar. Det är beskedet från Luleåborna på Storgatan efter affären med Mikael Lekfalks mentoravtal.

Verna Josefsson och Inga Björnfot.

Verna Josefsson och Inga Björnfot.

Foto: Jonny Vikström

Luleå kommun2019-10-04 18:28

–  Det är helt otroligt hur de beter sig, säger Inga Björnfot.

Hon får medhåll av väninnan Verna Josefsson.

– Jag tycker att utvecklingen gått bakåt när höga chefer kan bete sig så här. Kan det verkligen varit så att ingen på kommunen vetat något? säger hon.

Åke Jonsson är rakt på sak.

– Det är rent åt helvete. Kunde han inte sitt jobb? säger Jonsson.

Eva Thygesen tar ett fika i Smedjan.

– Det är helt vansinnigt. Det handlar om stora pengar som är från skattebetalarna. Sånt här måste det alltid ta politiska beslut om, säger hon.

Mattias Fridolf jobbar inom Luleå kommun.

– Jag är inte imponerad av Lekfalk. Om han behövt så mycket hjälp borde han haft ett annat jobb. Det handlar om så stora och viktiga frågor för en kommundirektör. Det är viktigt för Luleå att ha rätt person på jobbet, säger Mattias Fridolf.

– Man blir fundersam. Summorna är absolut inte rimliga, säger Annie Lundberg.

Daniel Wiklund tycker att turerna är mycket anmärkningsvärda.

– Nyligen så berättade ju Lekfalk att de skulle ta in en extern konsult för att hitta besparingar. Och så framkommer det att kommunen under över ett års tid redan betalat 30 000 i månaden för en annan konsult. Då funderar man ju på vad som händer. Här måste vi spara i skolan, och så tycker Lekfalk att de har råd att satsa på sånt här. Varför har ingen på kommunen reagerat? säger Daniel Wiklund.

Åke Jonsson.
Åke Jonsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!