Bygget befinner sig i sitt slutskede, när Norrbottens-Kuriren besöker anläggningen i Karlsvik. Samma dag är ett 30-tal klubbmedlemmar på plats för att hjälpa till med att placera de tjocka skumgummimattorna i hoppgroparna.
Den landslagsmeriterade gymnastikprofilen Rickard "Mulle" Gustafsson drar en lastpall med gymnastikredskap in i träningsanläggningen.
– Luleå får en jättebra funktionsenlig hall som fungerar både för trupp- och artistiskt gymnastik. För ett år sedan byggdes en ny gymnastikhall i Stockholm, men den blev inte lika lyckad som den här. Där var det tyvärr för många olika viljor inblandade.
Ett par flick-flacks från Arcushallen har en ny idrottshall byggts upp under det senaste året. Den är sammanbyggd med den stora idrottshallen som invigdes den 25 februari 1986. Då var hallen en av Europas största inomhusanläggningar som också var avsedd till att arrangera mässor och större konferenser.
I dag erbjuder anläggningen tak över huvudet till en rad idrotter; fotboll, friidrott, tennis, skytte och bland annat padel.
Under sommaren har Arcusrestaurangens kök- och diskutrymmen rivits för att ge plats för en uppvärmningshall som ligger i direkt anslutning till den nya gymnastikhallen.
– Vår nya hall kommer att betyda otroligt mycket. Den är en förutsättning för att jag ska lyckas nå mitt mål - seniorlandslaget, säger den 17-årige gymnasten Marcus Stenberg.
Han har representerat Sverige på junior-VM och ungdoms-OS., men är inte längre ensam Lulebo på landslagssamlingarna. Under det senaste året har även 17-årige Emil Espling tagit sig in i juniorlandslaget i gymnastik.
Den landslagsmeriterade tränaren Lars Stenberg tillhör eldsjälarna i Lulegymnasterna. I dag har den 50-årsjubilerande föreningen runt 300 aktiva medlemmar. Flickor utgör 75 procent av de aktiva inom artistisk gymnastik eller truppgymnastik.
Många fler står på kö för att få börja. Enligt Lars Stenberg innehåller väntelistan uppemot 1.900 namn.
– Vi har fram till nu inte kunnat ta emot fler barn. Nu får vi en pusselbit som vi länge saknat. Den nya hallen ger oss förutsättningar att utbilda elitgymnaster. Framför allt löser den ett säkerhetsproblem. I våra nuvarande hallar vågar vi inte på grund av skaderisken att genomföra alla moment i träningen. Förhoppningen är att den nya hallen också ska frigöra utrymme till att ta emot fler barn som vill börja träna gymnastik.
I dag har Lulegymnasterna tillgång till två träningsanläggningar; Voltarena på Storhedens industriområde och Träningsvärket på Seminariet.
– Vi får se om vi kan fortsätta att hyra lokalerna. I slutändan handlar det förstås om en ekonomisk fråga för klubben.
Efter nyår hoppas Lulegymnasterna att ta sin nya anläggning i bruk.
Utanför monteras den konstnärliga utsmyckningen på den ljusblå fasaden. Den har formgivits av konstnären Karolina Holmlund från Stockholm.
Det handlar om tre millimeter tjock laserskuren aluminium som placeras fem centimeter från fasaden för att med hjälp av led-belysning skapa en visuell effekt.
Motiven är svarta tallar med tre gymnaster som visar sina kunskaper i barr, ringar och bom. Den största bilden är 11 meter hög.
– Tidschemat håller bra. Vi räknar med att slutbesiktningen genomförs den 16 december, säger projektledaren Gunnar Nyman vid Luleå kommun.