– Om möjligheten ges att eleverna får komma tillbaka till skolan så kommer vi att titta på den frågan då. Jag har inget färdigt svar i dag, säger Eva Lindbäck, gymnasiechef i Luleå.
I torsdags öppnade både Folkhälsomyndigheten och regeringen för möjligheten att sistaårselever på gymnasiet ska få sin undervisning på skolan igen.
– Det är en ganska liten grupp elever det rör sig om och ur ett folkhälsoperspektiv är det en stor vinst om de får möjlighet att slutföra sin skolgång, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till DN.
Rekommendationen att elever vid gymnasium, universitet och folkhögskolor skulle bedriva undervisning på distans kom den 18 mars.
Eva Lindbäck anser att gymnasiet i Luleå klarat övergången bra.
– Vi har en väl fungerande distansteknik och hittills har vi haft god närvaro av eleverna och låg sjukfrånvaro hos personalen. Lärare och annan personal är fantastiska på att hitta lösningar och hålla kontakten med eleverna, säger hon.
Kommunen har dock en del speciallösningar för elever med särskilda behov.
– Vi har några elever som i begränsad utsträckning behöver komma till skolan för att få stöd och hjälp. Sedan har vi också möjlighet för de som saknar internetuppkoppling att sitta i biblioteket. Allt som allt fungerar det jättebra men det är klart att vi hoppas att det inte blir så långvarigt. Vi följer utvecklingen dag för dag, säger Eva Lindbäck.