Då öppnar Haparandavägen för biltrafik igen

Det har varit begränsad framkomlighet för trafikanter i Luleå de senaste månaderna, men nu kan trafikstrul snart vara ett minne blott. Den 31 oktober öppnas Haparandavägen för trafik igen.

Snart öppnar Haparandavägen i Luleå för biltrafik igen.

Snart öppnar Haparandavägen i Luleå för biltrafik igen.

Foto: Viktor Lundmark

Luleå kommun2019-10-02 06:00

Det har varit många trafikstörningar för Luleåborna de senaste månaderna då det stora anläggningsprojektet Östra länkens etapp 4F varit under konstruktion. Bland annat har delar av Haparandavägen stängts av för bygget av två nya rondeller. 

Men nu meddelar Luleå kommun att vägen öppnas igen för trafik den 31 oktober.

– Jag är oerhört tacksam över att luleåborna har respekterat och haft överseende med alla störningar som varit under bygget, säger Eva Sundgren, projektkommunikatör vid Luleå kommun.

Arbetet med Östra länken har inte bara inneburit trafikstörningar.

– På senare tid har vi haft ganska mycket inkopplingsarbeten av va-ledningar vilket gjort att vi haft lite problem med vattenförsörjning och vattenkvalité.

Eva Sundgren berättar att man från kommunens sida är nöjd med hur arbetet fortskridit.

– Det är ett väldigt stort projekt och det är inte lätt att förutse vad som ska hända. Många sakar kan gå fel och det är sådant man får räkna med.

Vad betyder det för Luleåborna att Haparandavägen öppnas igen?

– Det är ju ändå en av Luleås genomfartsleder, ett trafiknav, som stängts. Klart att det har märkts. Det är nog många som klappar händerna och är glada nu när den ska öppnas igen.

Men det återstår mycket arbete innan hela projektet Östra länken är färdigbyggt.

– Men vi kommer inte behöva stänga av vägar. Det är en del asfaltering med mera som behöver göras på Haparandavägen men det påverkar inte Luleåborna nämnvärt.

Två rondeller byggs i Östra länkens etapp 4F.
Två rondeller byggs i Östra länkens etapp 4F.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!