"Det är skrämmande"

Anton Eneris, 24, hittade använda kanyler från missbrukare i hela sin vindskorridor på Hertsön.
För en vecka sedan. Men Lulebo har fortfarande inte städat undan sprutorna.
- Tänk om en unge går och leker med det här, säger han.

Foto:

LULEÅ 2012-11-12 05:47

Mitt bland sparkcyklar och undanlagda sommarleksaker ligger de använda kanylerna utspridda. Fortfarande en vecka efter att de hittats.

Det var förra söndagen som Anton Eneris skulle hämta saker i sitt vindsförråd på Bäverstigen på Hertsön. När han kom in i vindskorridoren hittade han flera använda sprutor. Dessutom låg en det en hög med kläder och en väska i korridoren där det fanns ytterligare 20 använda, blodiga, kanyler.

- Jag ringde direkt polisen och de kom och hämtade väskan, säger Anton Eneris.

Men resten av missburkarnas sprutor lämnade de kvar. Sedan dess har han ringt till Lulebo i stort sett varje dag för att de ska komma och städa. Han har även ringt polisen igen. Men utan resultat

- Jag har ringt på hos grannarna också så att de vet. Jag har felanmält till Lulebo varje dag och de har sagt att de ska åtgärda det, säger han.

"Det är skrämmande"

På fredagen ringde han akut till Lulebo för att de skulle komma och städa upp.

- Det kan inte se ut så här. Tänk om en unge går och leker med det här. Det är ju livsfarligt. Det är skrämmande att man bara skiter i det, säger han.

Anders Sandberg, vd på Lulebo, menar att problemet nu ska åtgärdas direkt. Han råder de boende att direkt vända sig till kvartersvärden.

Han menar att det är svårt för Lulebo att hindra missbrukarna att ta sig in i husen.

- Sånt här finns ju över hela stan, till och från. Jag har inte hör nu att det är eskalerande på något speciellt område, säger han.

Vilka områden är det som har de här problemen med missbrukare?

- Det kommer och går i vågor. Det var nu länger sen det var på Hertsön, det finns andra områden som är värre drabbade. Men det här är i första han en polisiär fråga, säger han.

- Det är tragiskt att det förkommer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om