Två män omkom i olyckan

Två män födda 1985 från Luleå omkom under onsdagen i en lastbilsolycka i norra Norge.

Foto:

LØDINGEN NORGE2010-07-01 08:22

Vid 15-tiden under onsdagen inträffade en lastbilsolycka i Norge. Enligt polisen i Midtre Hålogalands polisdistrikt var det en lastbil som drivit genom barriären och hamnade utanför E 10 vid Lødingen kommun. Lastbilen har snurrat runt en eller flera gånger och hamnat långt ut i skogen.
- Om man ser på bilderna från olyckan ser det ut som att lastbilen låg på taket, säger Stein Willhelmsen på operationscentralen i Midtre Hågoland.
En polis från en närliggande polisstation kom till platsen efter några få minuter och hittade en död man i lastbilen. Efter en stund hittade polisen en man till. Han var svårt skadad och en ambulanshelikopter blev kallad till platsen. Mannen dog på väg i ambulanshelikoptern.

Männen var båda födda 1985. En av dem bodde i Luleå och den andra har tidigare bott i Luleå men bodde nu i södra Sverige.

Männens anhöriga  är underrättade, men det fanns vissa svårigheter för polisen att fastställa den ena mannens identitet. Mannen som skulle köra lastbilen hade tagit med sig en kompis som inte fanns registrerad att han skulle befinna sig i lastbilen.
Männen var på väg för att lasta lax. 

E 10 var avstängd under flera timmar efter olyckan. En utredningsgrupp ska tillsammans med polisen undersöka orsaken till händelsen.

Vet du mer? Kontakta NSD! redaktion@nsd.se eller 0920-26 30 13

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om