Hjärtat klappar för mamma

I dag är det mammas dag. För NSD Helg skriver Luleå Hockeys Karl Fabricius och Anders Burström om sina mammor. Det är riktiga kärlekshyllningar från son till mor.

- Blev det bra? Karl Fabrisius visar upp sitt hempysslade hjärta. FOTO: Pär Bäckström

- Blev det bra? Karl Fabrisius visar upp sitt hempysslade hjärta. FOTO: Pär Bäckström

Foto: Pär Bäckström

Livfullt2010-05-30 11:59

Karl Fabricius säger att hans mamma betytt mycket för hans hockeykarriär. Hon har skjutsas och hämtat honom från träningar, men samtidigt inte haft någon press på honom att prestera på isplanen. Drivkraften har varit Karls Fabricius egen. Faktum är att hans mamma inte alltid haft full koll på sonens hockeyengagemang. Karl Fabricius berättar skrattades om när han var i juniorlaget för Luleå hockey och spelade mot ett lag i Övertorneå. Mamma satt på läktaren med kameran laddad med film. Hon skulle föreviga sonen.
- När hon hade ett foto kvar på rullen frågade syrran vem det var mamma fotade, mamma sa nummer fjorton i rött. Det var helt fel, jag var nummer 24 i vitt. Så nu har vi en bild på mig från den matchen och en hel hög med någon spelare från Övertorneå, säger han och fortsätter att skratta.
Sedan tillägger han:
- Man kan se nu efteråt att de spelare som la av med hockey i tonåren var de som spelade för att det var föräldrarnas dröm. Det är inte bra att känna tryck från föräldrarna i sport, men föräldrarna ska finnas där och ställa upp.
Anders Burström hyllar också mamma som fungerat som en taxichaufför till och från träningarna under ungdomsåren. Med mera.
- Nu när jag själv fått barn ställer hon självklart upp när vi behöver barnvakt och det är otroligt värdefullt, säger han.
- Som pappa har jag fått värderingar från min mamma och det försöker jag nu ge mina barn. Att man ska behandla andra människor med ödmjukhet och vara juste. En social person. Det är viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om