– Jag ville bryta av rummet med en fejkad dörr till det som under 1800-talets vilda västern var en bordell, säger Victoria Lundberg med glimten i ögat.
Dit sträcker sig jämförelsen. För övrigt har hon skapat en saloonkänsla i det som tidigare var utrymme för den antikhandel/loppis som funnits i Lillpite i 23 år. Loppisen drevs under namnet Bohagen.
Victoria Lundberg tog över Vischan restaurang och loppis från sina fastrar Alice Wiklund och Ruth Lundström för fyra år sedan. Hon gjorde ett rejält lappkast från jobbet som personlig assistent till att ge sig in i restaurangbranschen.
– Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på. Jag fick lära mig allt, säger Victoria Lundberg.
Efter ett par år beslöt hon sig för att bygga ut restaurangen. Loppisen fick krympa till förmån för matgäster. Hon skaffade sig fullständiga rättigheter och öppnade pub där hon kör pubaftnar med underhållning en gång i månaden.
Hon upplevde dock att antikhandeln gick allt sämre så hon slutade att köpa in prylar och i somras avvecklade hon Bohagen.
– Jag hade en auktion på grejerna i september och det blir nya auktioner på resten till sommaren, säger hon.
När alla grejer var borta började den driftiga företagaren att göra det hon gjort tidigare. Bygga om lokalen.
– Jag har haft hjälp från folk i byn. De är fantastiska. Men jag brukar säga att jag gjort allt själv, säger ägaren till Vischan.
Under hösten har hon arbetat febrilt med att skapa Lillpites första och enda westernsaloon med stark vildavästernkänsla. Det enda som saknas är de klassiska svängdörrarna.
– Jag satte inte in sådana eftersom det skulle bli problem med matserveringen, säger Victoria Lundberg.
Hon berättar att saloonen gör att hon kan utveckla sin affärsidé med Vischan.
– Efter nyåret kommer vi att ha en "Texas friday" varje fredag där man kan boka maträtt och bord. Ett slags Pinchos fast man beställer maten längre i förväg. Vi ska också in med en pizzaugn för att utöka menyn, säger hon.
Entreprenören i Lillpite berättar också att hon gynnas av de pågående vindkraftprojekten i Markbygden. Hungriga vindkraftjobbare söker sig till det gastronomiska centrumet i Lillpite.
– För att möta behovet håller vi öppet längre under onsdagskvällarna så att de som arbetar med vindkraften hinner hit. Vi har bland annat de som kör för Wiklunds åkeri i Långträsk som kund.
På frågan om hur mycket tid och pengar hon lagt ned i Vischan svarar hon.
– Ingen aning. Jag håller inte koll på sådant. Jag vet bara att jag tycker att det är roligt att jobba och jag gör det sju dagar i veckan.
2017 omsatte hennes bolag 1,7 miljoner kronor med två deltidsanställda.