Zumba i Leipojärvi

En grupp kvinnor på landsbygden har startat Zumba-dans i föreningshuset i Leipojärvi.- Det är trevligt att träffas och träna tillsammans, säger Elisabeth Knekta.

En grupp kvinnor har startat Zumba-dans i Leipojärvi.  I gruppen: Yvonne Vårö, Inger Johansson, Elisabeth Knekta, Birgitta Johansson och Kristina Granberg.

En grupp kvinnor har startat Zumba-dans i Leipojärvi. I gruppen: Yvonne Vårö, Inger Johansson, Elisabeth Knekta, Birgitta Johansson och Kristina Granberg.

Foto: Privat

LEIPOJÄRVI2011-03-10 06:00

Varje måndagkväll samlas kvinnorna i byn i föreningshuset för att dansa Zumba. En dans som skapades av Alberto Perez i Colombia på 1990-talet.

- Vi följer basprogrammet, med en DVD som vi spelar upp i teverutan. Vi får motion och vi har roligt, säger Elisabeth Knekta.

I stället för att träna i ensamhet framför teven, eller åka in till Gällivare, samlas nu tio kvinnor i föreningshuset. Motion och gemenskap i musikalisk förening.

"Zumba är roligt"
Gruppen lär sig grundstegen och känner nu att de vill gå vidare. Det gör de genom att sända två kvinnor från gruppen till Umeå i april för att gå en zumba-instruktörskurs.

- Zumban har kommit till byn för att stanna, säger Elisabeth Knekta.

Föreningen IK-LEJ arrangerar danserna tillsammans med Studiefrämjandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om