57 sikar fastnade i noten

Fiskelyckan överträffade alla förväntningar vid notdragningen på Laxforsens dag. Inte färre än 57 sikar av olika storlek fastnade i noten.

Tommy Johansson och Sven-Erik Stöckel höll stadig kurs i den ena av de två notdragningsekorna.

Tommy Johansson och Sven-Erik Stöckel höll stadig kurs i den ena av de två notdragningsekorna.

Foto: Hans Sternlund

LAXFORSEN2009-08-22 23:57
Laxforsens dag är en relativt ny företeelse som den relativt nystartade bygdeföreningen har sparkat i gång. Området befolkas numera mest av fritidsstugefolk, men det betyder inte att området har en spännande historia. Den kunde de som valde att gå föreningens kulturstig förkovra sig i. Den inleds vid den gamla färjvaktarstugan och passerar bland ruinerna av det gamla sågverket som drevs i seklets början och försåg det nya samhället Kiruna med virke.

För första gången provade bygdeföreningen i samarbete med hembygdsföreningen i Jukkasjärvi att dra not. Det var knappast sista gången med tanke på utfallet.
Fångsten gick till den person som hade gissat rätt eller närmast när det gäller antal fångade fiskar. Det var emellertid ingen som i närheten av siffran 57 och den med den mest optimistiska gissningen tog hem storpotten.

I övrigt bjöds på barnridning på islandshästar, hunduppvisning med agilityshow, pilkastning, tipsrunda, lotteri och inte minst trivsel och mys vid kaffeelden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!