Här kan du få se lantbruket från hotellrummet

Hotell och självhushållande lantbruk = sant. 2018 beräknar de starta upp i Bälinge med ett unikt koncept.

Inomhus. Lammet Myran är några veckor gammal och har fått en hage i vardagsrummet och ser ut att stortrivas med livet i Bälinge.

Inomhus. Lammet Myran är några veckor gammal och har fått en hage i vardagsrummet och ser ut att stortrivas med livet i Bälinge.

Foto: Josefin Wiklund

Lantbruk2017-07-25 15:54

Britta-Karin Staffansdotter, 42, och sambon Thomas Holmbom, 44, som till vardags jobbar på Lindbäcks bygg, har stora planer.

Ett självhushållande lantbruk med egen lanthandel, mejeri, kafé och hotell och konferens.

Och det sistnämnda med ett hotell i lantbruksmiljö har hon själv inte hört talas om.

– Vi har snott idén litegrann från Island där vi kunde sitta på ett kafé se korna som gick i en mjölkgrop bara på andra sidan av glasruta ifrån oss, säger Britta-Karin Staffansdotter.

Men har du sett ett hotell i lantbruksmiljö?

– (Skratt) Det har jag inte gjort. Vi ska inte se ut som vanliga hotellrum heller utan med mer fantasi. Där de får chansen att se och uppleva livet på en bondgård, säger Staffansdotter.

Just nu går det lite i stå, men de hoppas kunna fullfölja drömmen och öppna 6 juni 2018.

– Vi har sökt stöd för verksamheten och det ligger hos länsstyrelsen och tillväxtverket. Vi har några miljoner att söka tillbaka, som vi lagt ut för, och administrationen går lite trögt i sommar i och med att vi har gården full av barn, säger Staffansdotter som med sambon Thomas driver ett sommarkollo.

Tidigare har de haft 35 kor på gården, men till vintern beräknar de banta ner antalet till tolv för att hinna med att få igång hela verksamheten.

– Vi ville vänta med hotelldelen i vårt projekt, men i och med att de kräver en fullständig plan som också ska färdigställas omgående var vi tvungna att göra hotellet också när vi sökte det här turiststödet.

– Målet är också att få hem Tomas. Jag vill gärna att han jobbar hemma. Vi räknar med att lanthandeln går plus minus noll, kaféet kanske går bättre och konferensen och hotellet bäst av dessa. Många vill nog inte bara bo på vanliga hotell och vi är bara tolv kilometer från flygplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om