Lång dag för sjukhusbesök

11 september 2019 06:00

Fick remiss till en behandling i Sunderbyn som skulle ta cirka 15 minuter. Tåget från Kiruna gick 05.25 och jag var framme 09.20. Väntetiden var dock så pass lång att returtåget som avgick 10.35 missades med 30 minuter. Nästa tåg skulle gå 16.09 men var en kvart sen på grund av avsaknad av dubbelspår Luleå-Boden. Turligt nog lyckades Norrtåget ta in förseningen då väntetid var inplanerad i tidtabellen. Tyvärr visade det sig vara förgäves. Eftersom vi inte har dubbelspår mellan Gällivare- Kiruna så orsakade ett växelfel i Kiruna att Norrtåget fick vänta 40 minuter i Fjällåsen.

Känns inte rimligt att en kort behandling ska rendera i en 16 timmars resdag. Många malmfältsbor har samma upplevelse. En vettig åtgärd vore att ändra tidtabellen så att returtåget går tillbaka ett par timmar senare för att möjliggöra kortare dagar för kortare undersökningar.

Nästa steg är att fokusera på att få en väl fungerande kollektivtrafik för alla Norrbottningar som behöver ta sig till Sjukhusen i vårt län - det borde gå att synkronisera tåg - och busstrafiken för att minimera totala restiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kirunabo