Norrbottniskt kol efterfrågas av stjärnkrogar

Kurkkio2017-01-09 08:57

Efter bara ett halvårs produktion har det Norrbottensproducerade björkkolet från Kurkkio blivit populärt även i krogkretsar. Bröderna Hans L. Olofsson och Pär Sjölander Olofsson som tillsammans driver Kolektivet AB hade räknat med ett intrsse från privatkunder med smak för kvalitet, men att intresset skulle bli stort från stjärnkrogar som Maaemo i Oslo, Relae i Köpenhamn och Frantzéns i Stockholm hade man inte räknat med, skriver nyhetssajten Affärer i norr.

Restaurangerna vill dessutom ha kol året om, något som försvåras av den norrbottniska vintern då det är omöjligt att kola utomhus.

– Produktionen har inte räckt till alla beställningar. Nu får vi fundera över om vi ska satsa på exklusiv handtillverkning eller investera för att kunna öka produktionen, säger Hans L. Olofsson till Affärer i norr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om