Kultbandet kan komma till Överkalix

Smokie till Brännaberget – det kan bli verklighet under Överkalix marknad nästa sommar. "Tanken är att göra ett stort jippo under marknadslördagen", säger dansarrangören och dansbandsexperten Thomas Deutgen.

8 oktober 2019 12:53

Han är den som står bakom initiativet att boka in det brittiska kultbandet uppe på den återuppväckta festplatsen i juli nästa sommar. Men går allt som det ska stannar det inte bara där.

– Förutom scenuppträdandet med Smokie utomhus är planen en stor dansfest med Streaplers inne i danslokalen under kvällen, säger Thomas Deutgen.

Själv är han även aktuell som arrangör till två dansgalor med Vikingarna och Lasse Stefanz i Norrbotten i maj. Att idén om en festkväll på Brännaberget även väckts hänger enligt honom ihop med att han liksom många andra norrbottningar har dansat på den anrika festplatsen när det begav sig – och att han och hans fru åkte upp dit och tittade när de i vårvintras passerade Överkalix.

– Där var såklart metervis med snö. Men vi tänkte ändå att ”så fantastiskt det skulle vara att arrangera någonting här”. Sedan gick det bara någon månad så stod det i tidningen att Jonas (Andersson) skulle köpa stället och var intresserad av att hyra ut. Så jag ringde upp honom, säger Thomas Deutgen.

Vad återstår för att festkvällen ska bli av?

– Jag har varit upp under förra veckan och träffat ägaren, kommunalrådet och bilklubbarna för att ta pulsen på intresset. För min del är det ganska klart. Det som främst måste lösas är logistiskt: att där finns el och vatten.

Thomas Deutgen tvivlar inte på att evenemanget kan bli ”episkt”:

– Så klart kommer ju midnattssolen att stråla, och tänk bara när alla människor där uppe sjunger Next door to Alice.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Engström-Andersson