Men det har inte varit någon enkel resa för 32-årige entrepenören Viktor Bohman att nå dit, efter sina studier på Handels i Luleå och fjäderfäproduktion på Alnarp.
Tvärtom.
– Jag var under 20 år när jag började undersöka marknaden för min företagsidé. Det fanns potential men att med ungdomlig entusiasm övertyga banker och investerare om att bygga upp ett stort hönseri på landsbygden, var inte lätt till en början, och min låga ålder var knappast något plus.., funderar Viktor leende.
Men bondpojken från Klöverträsk gav sig inte när motigheterna tornade upp sig, utan tog den tuffa utmaningen.
– Det var en person på Norrlandsfonden som spontant sa till mig att min tjurighet blev avgörande när banker, länsstyrelse och andra till slut beviljade mig lån och bidrag i storleksordningen 25 miljoner. Men sommaren 2012 var vi igång med stall1 och ett år senare stall 2.
Viktor Bomans drivkraft är företagandet, vikten av lokalproducerade livsmedel, god djurhållning, hållbarhet och miljö.
Han vill också öka självförsörjandegraden av livsmedel, som i dessa orostider i världen är så låg som 25 procent i Norrbotten, efter att ha legat på 80 procent så sent som på 90-talet.
Beträffande äggen så rasade marknaden totalt när förbudet mot burhöns kom i mitten på 90-talet. En rad hönserier försvann, och det tog tolv-tretton år att bygga upp branschen igen.
I dag har Klöverbergsgården hälften av marknaden för sålda ägg i Norrbotten och Västerbotten, och han har stabila kunder som säljer allt han producerar. Dit hör bland annat Coop Norrbotten.
Han gläds över att vara en lokal livsmedelsproducent som bidrar till hållbarhet och en god miljö.
En glad nyhet är att I början av juni inför också Klöverbergsgården produktion och försäljning av ekologiska ägg, vilket efterfrågas starkt av kunderna.
– Det är en produktion som kräver mycket. Vi måste bland annat ge hönsen ekologiskt foder, och släppa ut dem på grönbete sommartid. Produktionen ska vara kravcertifierad, och det gör att vi än så länge bara i en del av vår produktion kan erbjuda ekologiska odlade ägg, säger Boman.
Vi träffar Viktor högt uppe på Klöverberget, naturskönt, och bara ett stenkast från de gamla hus där farmor och farfar, Maj och Sven Boman, och andra i släkten bedrev hönseri från 70 till 90-talet. Nu för barnbarnen äggtraditionen vidare.
Där har VD:n Viktor nu sitt kontor i den nya industrianläggningen, med två stora stallar för de 30000 värphönsen, stora lokaler för packa äggen, och ett stort hus för att ta hand om biprodukten gödsel. Den tas numera också om hand i gödselhygienanläggning, där den befrias från bakterier. Gödseln säljs sedan till Norrlandsjord i Luleå som använder den i sin matjordstillverkningen. Ett gott kretslopp.
2015 var det stor brist på ägg i norr.
– I det läget hörde anrika Bomans Hönseri i Jörn, Västerbotten av sig och nu har vi produktion både i Klöverträsk och Jörn, och vi har nu 60.000 frigående höns som producerar 58.000 ägg per dag, och vi säljer allt vi har av högsta kvalité, konstaterar Viktor Boman belåtet.
När hönorna värpt sina ägg kan de i det så kallade "Trädet" hoppa omkring på de olika nivåerna och få träning, vatten och foder. På natten sover de på sittpinnarna.
– "Trädet" har även ett gödselband som automatiskt transporterar ut gödseln ur stallarna. Det skapar en bra miljö som gör att vi inte behöver medicinera våra djur för att hålla dem friska.
Efter att äggen värpts går de automatisk på transportband till packsalen. Totalt jobbar 12 anställda på Klöverbergsgården i nuläget.
Vid Norrbottens Affärers besök hade vi ingen möjlighet att titta in i husen där värphönsen bor. Orsaken är att det tidigare upptäckts fall av fågelinfluensa i södra Sverige, och då har Jordbruksverket utfärdat stränga direktiv för besöker i stallarna.
Helt klart har Klöverbergsgården kommit för att stanna, och satsningen utvecklas hela tiden med nya projekt. En dröm där är att i framtiden kunna slakta de hönor som gjort sitt ( efter 90 veckor) och använda köttet istället för som nu gå till kremering.
Efter företagsframgångarna, som redan givit Viktor Boman en rad utmärkelser vars diplom hänger på kontorsväggen, hyllar han sina samarbetspartners som betytt så mycket för det livsverk han nu skapat.
– Jag kan nämna personer som Mikael Hugosson, som är styrelseordförande och delägare i Klöverbergsgården AB, riskapitalbolaget Partner Invest, Almi, Norrlandsfonden, Thomas Nilsson och Gunnar Bengtsson på Luleå Näringsliv, några personer i södra Sverige som kan branschen, samt mentorn Peter Georgsson och inte minst operasångaren Peter Mattei som jag träffade i samband med Mattei-festivalen 2009.
Varför är det nyttigt att äta ägg?– Det är få andra livsmedel som har ett så komplett näringsinnehåll. För inte så länge sedan var det tabu att äta ägg, nu har expertisen vänt, och säger att man inte bör äta mer än 65 ägg per dag..., säger Viktor skrattande.
Till sist: Vad gör du för när du vill koppla av från det tidskrävande företagsjobbet?– Då sjunger jag. Musiken är balsam för själen och tar en stor del av mitt liv, men det är tyvärr svårt att få tiden att räcka till. Men jag gör runt 15 konserter själv, eller i kör, varje år. Repertoaren är klassik musik, opera, gospel i första hand, säger Viktor vars härliga sångkunnande också kan hittas på Youtube för den som inte haft förmånen att lyssna på honom live.
Är du en skolad sångare?– Nej, jag är självlärd men har haft en suverän läromästare i Lennart Johansson, som väl de flesta känner till här i Luleåområdet, slutar Viktor Boman.
0920 - 26 29 75