Samarbetet ska få Kiruna FF att lyfta: "Sporrar"

Idag presenterades den nya storsatsningen på damfotboll i länet. Ett samarbete mellan Kiruna FF och Piteå IF:s damlag.

TAGGADE. Ida Sörensen, 14, och Moa Similä, 16, i Kiruna FF ser fram emot det nya samarbetet.

TAGGADE. Ida Sörensen, 14, och Moa Similä, 16, i Kiruna FF ser fram emot det nya samarbetet.

Foto: Tim Andersson

Kiruna/fotboll2016-04-19 20:15

– Vi har en otroligt bra verksamhet med många nya duktiga talanger, nu kan vi satsa tillsammans och utveckla damfotbollen, säger Hansi Björnström, tränare Kiruna FF.

Samarbetet mellan toppklubben Piteå IF och Kirunaklubben initierades av näringslivsbolaget Progressum och Sparbanken Nord, en av Piteå IF:s sponsorer. Sparbanken Nord kommer även satsa både pengar och personalinsatser på det nya samarbetet.

– Förr oss är det här jätteviktigt, att dels satsa på tjejer – vill få dem att stanna här i Norrbotten. Men också för föreningslivet, ett starkt föreningsliv skapar ett bra näringsliv. Så för oss är det här en självklar satsning, säger Kjell-Åke Nilsson, vice VD för Sparbanken Nord.

Rent praktiskt så kommer samarbetet bestå i utveckling av spelare och ungdomsledare där träningsstaberna tränar tillsammans. Kiruna FF:s damlag kommer också att åka ner till Piteå och följa Piteås förberedelser inför allsvenskan. De ska också få spela tillsammans med Piteås F19-lag.

– Det ska bli jättekul, målet är ju att själv hamna i Allsvenskan någon dag. Så det ska bli jättekul att få vara med och utvecklas, säger Moa Similä, Kiruna FF:s damlag.

När når Kiruna FF:s damer första divisionen?

– Det här samarbetet kommer sporra, utveckla och förbättra oss. Vårt största problem är att många unga flyttar ifrån staden och således klubben. Det här är ett sätt att visa att man kan behålla talang i vårt närområde. Så vi siktar på att nå första divisionen igen om kanske två år, säger Hansi Björnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om