Zakrisson ny partibas i Kiruna?

Kristina Zakrisson lämnar troligen riksdagen och avgår som distriktsordförande för socialdemokraterna i Norrbotten.På tisdag kan hon väljas till ny ordförande för arbetarekommuen i Kiruna.

Kristna Zakrisson, Kiruna, lämnar ordförandesskapet för länets socialdemokrater i slutet av mars 2009.

Kristna Zakrisson, Kiruna, lämnar ordförandesskapet för länets socialdemokrater i slutet av mars 2009.

Foto: Hans L. Olofsson

KIRUNA2009-03-17 06:00
I dag väntas valberedningen för socialdemokraterna i Kiruna tillkännage nomineringarna inför årsmötet nästa tisdag.
Kristina Zakrisson bekräftar dock att hon är tillfrågad om att bli ny ordförande efter Ann-Helen Bergsten och att hon ställer upp om medlemmarna så vill.
Hon tar i så fall över rodret i ett parti som har genomgått ett antal stormar de senaste åren och som har en stor utmaning framför sig. Efter valet 2010 är det tänkt att sammanslagningen med Kirunapartiet ska genomföras fullt ut.
- Men jag vill inte se det som en sammanslagning. Enligt överenskommelsen ska Kirunapartiets medlemmar gå in i partiet och det vore en väldig styrka.
Med nya medlemmar kommer också många nya viljor?
- Det är aldrig fel att man vill något. Jag utgår dock från att alla som söker medlemskap har socialdemokratiska värderingar.
Själv har Kristina Zakrisson lagt en höftoperation bakom sig och känner ett större sug att arbeta med politik igen. Hon säger att hon inte har bestämt sig till hundra procent för att sluta i riksdagen, men det lutar ditåt efter 16 års pendlande mellan Stockholm och hemmet i Kurravaara.
Funderar du på att kandidera till kommunpolitiska uppdrag i Kiruna inför nästa val?
- Om jag ska fortsätta med politiken har jag gott om tid att fundera på det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om