Zakrisson lovar frukost på fritids

Kristina Zakrisson, ordförande för Socialdemokraterna i Kiruna, är beredd att lova frukost till barn som kommer tidigt till fritids.- Om det behövs riktlinjer ska vi införa det, säger hon.

Efter valet blir en av de här personerna kommunalråd i Kiruna om Socialdemokraterna får bestämma. Blir det i så fall Kenneth Stålnacke, Kristina Zakrisson eller Lars Törnman som  ta plats på kommunalrådskontoret? FOTO: HANS STERNLUND FOTO: Hans Sternlund

Efter valet blir en av de här personerna kommunalråd i Kiruna om Socialdemokraterna får bestämma. Blir det i så fall Kenneth Stålnacke, Kristina Zakrisson eller Lars Törnman som ta plats på kommunalrådskontoret? FOTO: HANS STERNLUND FOTO: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-09-17 06:00
I går berättade vi om Ella Schroderius, 6, som kommer till fritids redan klockan halvsex och som måste klara sig utan riktig mat fram till elvatiden då lunchen börjar serveras.
Kristina Zakrisson säger att det var en liknande fråga som fick henne att ge sig in i politiken 1987.
Ett vallöfte
- Då var det tal om att ta bort mjölken i skolorna. Nu är vi tillbaka till skolmaten. Jag anser att man inte kan spara genom att ta bort mat, säger hon.
Kristina Zakrisson är härmed beredd att utfärda ett vallöfte i elfte timmen.
Om det behövs tydliga riktlinjer från kommunen för vad som ska gälla på fritids när det gäller näringsvärdesberäknad frukost så ska sådan tas fram.
- Det här behövs inte dras i långbänk. Kommer man till skolan halvsex så ska man få frukost. Man ska inte behöva ta med sig egen mat till våra skolor, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om