Vittnet: "Plötsligt kom en skoter i full fart"

Enligt vittnen till skoterolyckan i Kurravaara under lördagen så var det ett barn som körde på kvinnan av en olyckshändelse. Barnet ska ha kört genom en avspärrning och in i en folksamling.

UTREDNING. Polisen har startat en förundersökning kring olyckan i Kurravaara i lördags då en kvinna blev påkörd av en skoter. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

UTREDNING. Polisen har startat en förundersökning kring olyckan i Kurravaara i lördags då en kvinna blev påkörd av en skoter. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Foto: Lennart Jönsson

Kiruna2017-04-12 20:39

Under ett skoterevent i Kurravaara under lördagen blev en kvinna påkörd av en skoter. Enligt polisens egna uppgifter avvek föraren från platsen direkt.

Läs mer: "Polisen söker vittnen till skoterolycka"

Nu har ett vittne till händelsen hört av sig till tidningen och ger en annan bild av händelsen. På platsen ska det ha funnits testkörning av skotrar på ena sidan, ett mattält i mitten, och en bit därifrån ett område där barn fick köra på skotrar.

– Jag stod och pratade med en kompis, helt plötsligt kom en skoter i full fart, med ett barn som körde rätt in i folksamlingen och rätt in i kvinnan, så hon gjorde en volt och troligtvis slog hon skallen i isen, säger mannen som vill vara anonym.

Efter att skotern träffade kvinnan ramlade barnet av och skotern fortsatte. Enligt vittnet var området där barnen körde avspärrat med plastband. Efter olyckan ska föräldern ha tagit upp barnet som körde i famnen och stått kvar på platsen i upp till tjugo minuter.

En släkting till kvinnan som blev påkörd berättar samma historia.

– Skotern körde på henne i hög fart och träffade henne i huvudet och kroppen. Hon blev medvetslös och hennes anhöriga trodde att hon var död.

Den skadade kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset, hon ska ha fått en kraftig hjärnskakning.

Ägaren till företaget som höll i arrangemanget befann sig inte själv på platsen när olyckan hände och känner inte till uppgifterna om att det skulle ha varit en barnskoter. Han menar att allt bara är spekulationer.

– Jag har hört helt andra saker än det där.

Det var helt nya uppgifter för dig?

– Definitivt, det låter ju fantastiskt bra. Man ser hur det går från mun till mun och blir värre och värre, till slut har det gått i hundra kilometer i timmen och tio stycken har flugit i luften och allt möjligt känns det som. Så är det ju inte, mellan tio och tolv meters avstånd där alla har stått så har hon blivit påkörd, knuffad på benen så att hon har tappat fotfästet.

Polisen har startat en förundersökning.

– Förundersökningen pågår med förhör, men jag har ingenting mer att säga i ärendet, säger Eva Sjöström vid polisen.

Hon kan varken bekräfta eller dementera tidningens uppgifter.

Har ni någon rubricering?

– Vållande till kroppsskada är en rubricering, sedan finns det lite till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!