Vilka blev årets raket i Kiruna?

Vem blev årets raket i i kommunvalet i Kiruna.Spänd förväntan rådde på många olika valvakor i Kiruna under söndagskvällen.

KIRUNA2010-09-20 06:00
Norrbottens sjukvårdsparti var fjolårets största nykomling i Kiruna. partiet ställde upp för första gången och tog genast fyra mandat.
Det var inte helt otippat och frontfiguren Anna-Karin Törmä var en välkänd profil från kampen om BB.
Nu har det varit ganska tyst kring partiet och nya listettan Dick Vånsjö har inte hunnit bygga upp en ny profil kring sig själv och partiet.
Möjligen finns det utrymme för en ny uppstickare.
Frågan har varit vilka det ska bli?
Knegarkampanjen med många företrädelsevis unga kandidater ställer upp som ett alternativ på vänsterkanten.
Centerpartiet har gått ut i annonsering och bland hårdlanserat nya namn vid sidan av Gunnar Selberg. Bland dem märks förre hockeytränaren Jan-Åke Tiensuu som har profilerat sig på fritidsområdet och lovat en upprustning av slitna arenor och lokaler.
Miljöpartiet har hoppats haka på rikstrenden och har haft många nya namn på en rekordlång lista riksträndensamt en tillströmning av nya medlemmar.
Frågan har varit hur förra veckans utspel om att LKAB ska begränsa gruvbrytning för att minimera verkningarna på bebyggelsen har landat.
Folkpartiet tog sig inte in i fullmäktige senast och har satsat hårt på en comeback med Anna Kotavuopio Jatko i spetsen.
Samelistan var nykomlingar senast och har fortsatt satsningen inför årets val.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om