Värmen försvann - lägenheten rena rama ishotellet

Hyresgästen Stig Nyström är besviken på Kirunabostäder. Värmen var borta i flera dagar utan att felet åtgärdades. Nu vill han att fastighetsbolaget kompenserar honom.

Stig Nyström bor på Videplan. foto: alexander Linder

Stig Nyström bor på Videplan. foto: alexander Linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2008-12-20 06:00
Det var i slutet av november som Nyströms lägenhet på Videplan var kylslagen i mer än fyra dagar. Värmen försvann på en torsdag och då hörde han omgående av sig till Kirunabostäder som lovade att fixa till felet.
Elementen luftades nästa dag, men det hjälpte inte. Sedan blev det helg och då fick han inte tag i hyresvärden. Ett säkerhetsbolag ryckte in men lyckades inte heller lokalisera felet. Det dröjde till måndagen innan temperaturen åter var normal i lägenheten.
Flera samtal
Stig Nyström tycker dock att han borde kompenseras av Kirunabostäder för det som hänt. Han ringde åtskilliga samtal utan att felet åtgärdades.
- Man kan inte behandla hyresgästerna hur som helst. Här betalar man över 5 000 kronor i hyra och då är det meningen att det ska finnas värme också. Varför kom de inte ens med ett element? säger han.
Kirunabostäders vd Tomas Eriksson beklagar det som hänt och förklarar varför värmen var borta. Det visade sig vara ett fel i undercentralen där värmen växlas om.
- Av någon anledning var det nattemperatur även under dagtid. Då upplevdes det som kallare, säger han.
Tomas Eriksson uppmanar Stig Nyström att höra av sig skriftligt eller komma in på kontoret om han yrkar på kompensation.
- Men min motfråga blir då, vad har du lidit för men? säger Tomas Eriksson.
Stig Nyström minns att han var tvungen att bylta på sig massor av kläder och att det var kallt att gå och lägga sig om kvällarna.
- Jag sa till gumman: Det är lika bra att vi går och lägger oss i ishotellet för här är det ju lika kallt som där.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om