TT-tolvan rivstartade i Kiruna

Årets upplaga av musikfesten TT-tolvan drog i gång under fredagskvällen med både tungviktare och uppstickare på scenen.Innan lördagskvällen är över ska 14 band ha hunnit uppträda.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-05-14 13:12

TT-tolvan rivstartade med Ailucrash som är högaktuella med både skivsläpp och med ledmotivet till spelfilmen Jag saknar dig som har premiär till hösten.

De hade sitt releaseparty så sent som för en vecka sedan, men Kirunapubliken verkar inte kunna tröttna på dem.

Till bubblarna i Kirunas musikliv hör bandet Strange ideals som nyligen har kvalificerat till riksfinalen i Musik direkt som går i Eskilstuna i början på juni.

I bandet ingår Fanny Danielsson, 16, på sång, Elin Tannerdal, 17, bas, Johan Kalla, 18, trummor och Dennis Kalla, 16, gitarr.

Av de 14 banden som spelar under helgen är tio från Kiruna. Uppslutningen från de lokala banden är faktiskt något mindre än ett normalår.

Enligt Jonas Pietikäinen i arrangörsföreningen Tusen toner är detta ingen signal om att det är mindre aktivitet i föreningen.

- Jag tror tvärtom att vi har fler band i gång än vanligt. Vi får tränga in banden och varje replokal är fylld med minst två band, säger han.

Han spelar själv i en relativt nykomponerad punkgrupp. Allmänt trög. De går upp på scenen under lördagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om