TT-tolvan firar 15 år

Snart är det dags för TT-tolvan igen. Musikarrangemanget firar 15 år.

Viktor Mattsson, Ylva Fernström, Sara Norberg och Tony Tannerdal (sittande) är redo för  musikevenemanget som startar på fredag klockan 17. FOTO: Alexander Linder

Viktor Mattsson, Ylva Fernström, Sara Norberg och Tony Tannerdal (sittande) är redo för musikevenemanget som startar på fredag klockan 17. FOTO: Alexander Linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2009-05-07 06:00
Musikfesten i Tusen toners lokaler i Kiruna startar på fredagen och fortsätter på lördagen. 23 band, mest lokala band, är med denna gång och arrangemanget ska också direktsändas i Kiruna närradio.
Det blir inte bara musik, en Guitar Hero-turnering för grundskoleelever står också på programmet.
- Det är en viktig målgrupp att locka till hela arrangemanget, säger Tony Tannerdal från Tusen toner.
Det blir också en tipsrunda med chans att vinna demoskivor.
Viktigt arrangemang
När TT-tolvan var som störst hade den omkring 800 besökare. Då hölls arrangemanget i Sporthallen. De senaste åren har den hållits i Tusen toners lokaler och förra året hade den omkring 350 besökare.
Ett tiotal personer från Tusen toner har jobbat hårt med förberedelserna. Bland annat har scenen byggts om en del. TT-tolvan har en stor betydelse för föreningen. Det är dess största arrangemang.
- Det handlar inte bara om musik. Det är en knytpunkt, ett tillfälle att träffa polare och fika tillsammans. Arrangemanget är starkt förknippat med ungdomslivet i Kiruna, säger Viktor Mattsson.
Generationsskifte
Banden spelar alltifrån methal och punk till pop. De senaste åren har en popvåg kommit.
- Det är ett litet generationsskifte i föreningen, många nya krafter har tagits in och musiken förändras också, säger Tony Tannerdal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om